7 συμπεριφορές που κάνουν μια σχέση να πάρει την κάτω βόλτα!

0

Έχεις μια σχέση. Ωραία; Ωραία. Είτε είστε μαζί ένα μήνα, είτε ένα χρόνο, είτε χρόνια (πολλά), έχεις καταλάβει ότι κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

Ξέρεις όμως πώς είναι αυτά. Είμαστε άνθρωποι και, η αλήθεια είναι, καθόλου τέλεια όντα. Μας καταδυναστεύουν και αρνητικά συναισθήματα όπως εγωισμός, ναρκισσισμός, ζήλια, κτητικότητα. Αυτά, προφανώς, όταν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε μόνοι στη ζωή, κάνουν πάρτι και κάπως έτσι μια σχέση γίνεται μπάχαλο. Το θέμα είναι να καταφέρεις να επιβάλεις την τάξη, επαναπροσδιορίζοντας τον εαυτό σου και κατ’ επέκταση την ερωτική σου ζωή. Για να κάνεις την αρχή μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που ακολουθεί και να δεις με πόσες από τις παρακάτω συμπεριφορές ταυτίζεσαι και τι θα μπορούσες να κάνεις για να τις αλλάξεις και να δώσεις ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια -αλλά και ποιότητα- στην σχέση σου.

Φέρεσαι σαν να μην είστε δύο

Παίρνεις αποφάσεις ως «εγώ» και όχι ως «εμείς». Eιδικά αν έχεις συνηθίσει να είσαι single, καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο, ξαφνικά, να συνυπολογίζεις κάποιον και να διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου σύμφωνα με εκείνον. Είναι όμως αναγκαίο αν θέλεις να εξελίξεις αυτό που έχετε και να μην μείνετε στην ενθουσιώδη πλην επιφανειακή κατάσταση του πρώτου καιρού. Είστε ζευγάρι ή αν θέλεις μια ομάδα. Πού είναι το ομαδικό σου πνεύμα;

Τον κριτικάρεις συνεχώς

Από το ότι φοράει εκείνο το τζιν που δεν σου αρέσει μέχρι το ότι παραείναι διαχυτικός (ή, αντιθέτως, και «κλειστός») όταν είστε μαζί έξω μαζί με παρέα. Προφανώς, υπάρχουν πράγματα που σε ενοχλούν (και θα σε ενοχλούν), αλλά όταν έχεις συνέχεια την παρατήρηση στην άκρη της γλώσσας σου δύο πράγματα μπορεί να συμβούν και κανένα από τα δύο δεν θέλεις: Το πρώτο είναι να συνηθίσει σε αυτό και να καταλήξετε να έχετε μια σχέση τοξική, το δεύτερο είναι να βαρεθεί και να σηκωθεί να φύγει.

Η λύση; Αρχικά μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που λες κάτι: Το να εκφράσεις πώς σε κάνει να αισθάνεσαι εσένα την ίδια μια συμπεριφορά του χωρίς να κουνάς το δάχτυλο άμεσα σε εκείνον είναι ο πιο παραγωγικός τρόπος να εκφράσεις τον θυμό σου (π.χ. όταν κάνεις/έκανες το τάδε, με έκανες να αισθανθώ έτσι). Επιπλέον, μπορείς να αρχίσεις να είσαι λιγότερο επικριτική ή να πάρεις μια απόφαση. Αφού έχει τόσα κακώς κείμενα τα οποία σου είναι δύσκολο να αποδεχτείς, γιατί είσαι μαζί του;

Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: ladylike.gr
Share.

Leave A Reply