Ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας;

0

Έχει συμβεί σε όλους: κοιμάστε καλά μετά από μια έντονη ημέρα στη δουλειά, αλλά περίπου στις 2 το πρωί, κάτι συμβαίνει. Ξαφνικά ξυπνάτε και, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες, τίποτα δεν φαίνεται να σας βοηθά να ξανακοιμηθείτε. Ενώ οι περισσότεροι συνδέουν την αϋπνία με αδυναμία να κοιμηθούν, ισχύει επίσης και για αυτούς που δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν αν ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου, το 30 έως 35 τοις εκατό των ενηλίκων στις Η.Π.Α. παρουσιάζει συμπτώματα αϋπνίας για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το 10 τοις εκατό πάσχει χρόνια, με συμπτώματα που εμφανίζονται τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αν και μερικές σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσουν ιατρική βοήθεια, η περιστασιακή εμφάνιση της αυπνίας μπορεί να αντιμετωπισθεί με αυτές τις πέντε επιστημονικά υποστηριζόμενες συμβουλές.

Αφήστε μακριά το κινητό σας

Όταν προσπαθείτε να ξανακοιμηθείτε στη μέση της νύχτας, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι το φως. Πιο συγκεκριμένα το μπλε φως που εκπέμπει το smartphone σας. «Οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν φως που μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους- ειδικά αυτές που βρίσκονται πιο κοντά στο πρόσωπό σας, όπως για παράδειγμα το κινητό τηλέφωνο», δήλωσε ο W. Christopher Winter, διευθυντής του Martha Jefferson Sleep Medicine Center.

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σας και αφήστε τα τηλέφωνα, τις ταμπλέτες και τους e– αναγνώστες μακριά.

Αγνοήστε το ρολόι

Καθώς αγνοείτε τα newsfeed και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλετε να μείνετε μακριά και από το ρολόι του κινητού σας. Δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου για το πόση ώρα προσπαθείτε να ξανακοιμηθείτε, διότι αυτό το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει το άγχος σας.

«Τα προβλήματα έρχονται όταν ο νους αρχίζει να τρέχει και να ανησυχεί», δήλωσε ο νευρολόγος Brian Murray στο CBC Canada. «Κοιτάζοντας το ρολόι, οι άνθρωποι αγχώνονται που δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν. Αυτό προκαλεί το σώμα να απελευθερώνει ορμόνες που παρεμποδίζουν τη διαδικασία έναρξης του ύπνου».

Μην ανησυχείτε για το χρόνο – αυτόν δεν μπορείτε να τον ελέγξετε. Αντ ’αυτού, επικεντρωθείτε σε πρακτικές συμβουλές για την επίλυση του προβλήματος.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: huffingtonpost.gr

Share.

Leave A Reply