play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Τρία νέα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση 25.500 θέσεων εργασίας, θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ. Τα τρία προγράμματα του Οργανισμού έχουν στόχο την πρόσληψη ανέργων αλλά και τη διατήρηση μέσω επιδότησης θέσεων εργασίας.
Αφορούν πρώην αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Άνεργους πτυχιούχους ηλικία 22 – 29 ετών με στόχο την πρόσληψη τους στο δημόσιο καθώς και την επιδότηση επιχειρήσεων για να μην χαθούν θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα:
1) Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας
Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, που είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι αυταπασχολούμενοι που έχουν διακόψει την επιχειρηματικής δραστηριότητα τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας ,έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ και έχουν την ιδιότητα του ανέργου.
2) Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα
Το πρόγραμμα έχει διττό στόχο: α) την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών…
Διαβάστε περισσότερα εδώ madata.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
25.000 εργασίας ΟΑΕΔ προγράμματα τρία
|
|---|
|
|

play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS