Πρωτοετείς φοιτητές σε απόγνωση!

0

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί νέοι φοιτητές και οι οικογένειές τους μετά την »αβλεψία» του υπουργείου Παιδείας και τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα »Έθνος», στο μηχανογραφικό που έπρεπε να καταθέσουν οι μαθητές , με την ίδια ακριβώς ονομασία και χωρίς καμία διάκριση, περιλαμβάνονταν πανεπιστημιακές σχολές οι οποίες δεν ήταν ισότιμες.

»Δεν είχαμε καταλάβει ότι η αντίστοιχη σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι κατωτέρου επιπέδου. Δεν γινόταν αντιληπτό στο μηχανογραφικό καθώς ήταν στην ίδια σειρά. Μας έχουν φέρει σε απόγνωση και θα διεκδικήσουμε άμεσα λύση», καταγγέλλει στην εφημερίδα ο πατέρας πρωτοετούς φοιτητή.

Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Βουλή αφού ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και Γιάννης Μανιάτης κατέθεσαν ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΑΔΕΔΥ: Παγίδες στο μηχανογραφικό δελτίο. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα

Επιστολή προς τον υπουργός Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία κάνει λόγο για σοβαρά λάθη στο μηχανογραφικό δελτίο, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ.

Στην επιστολή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων εξετάσεων 2018, περιλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς ονομασία Πανεπιστημιακές σχολές οι οποίες δεν ήταν ισότιμες».

Αποτέλεσμα αυτού του λάθους ήταν, όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, αρκετοί υποψήφιοι ενώ μπορούσαν να εισαχθούν στις 5ετείς σχολές καθώς είχαν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, δηλώνοντας τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, έμειναν από άγνοιά τους και λόγω του παραπλανητικού τρόπου αναγραφής, εκτός των σχολών επιθυμίας τους και εισήχθησαν σε διαφορετική σχολή.

Στην επιστολή της η ΑΔΕΥ καλεί τον κ. Γαβρόγλου να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.gr

Share.

Leave A Reply