Γιατί αυξάνεται η εγκληματικότητα τη βραδιά του μήνα που έχει πανσέληνο!

0

Η πανσέληνος και η πιθανή επίδρασή της στην ανθρώπινη συμπεριφορά αποτέλεσαν αντικείμενο προγονικής λατρείας και μυθικής κερδοσκοπίας κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Πράγματι, η αγγλική λέξη «lunacy» προέρχεται από το λατινικό όνομα για την πανσέληνο και την θεά της, τη Λούνα.

Μερικοί επαγγελματίες του κλάδου πιστεύουν ότι οι νύχτες με πανσέληνο προκαλούν περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ιδίως με ψυχωσικά επεισόδια, καθώς και παράξενους τραυματισμούς και γυναίκες που γεννάνε υπό ασυνήθιστες περιστάσεις.
Ο μύθος λέει πως τις νύχτε με πανσέληνο γίνονται περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ιδίως με ψυχωσικά επεισόδια καθώς και περισσότερα εγκλήματαΟ μύθος λέει πως τις νύχτε με πανσέληνο γίνονται περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ιδίως με ψυχωσικά επεισόδια καθώς και περισσότερα εγκλήματα

Ο δημιουργός του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ, δεν ήταν ο μόνος συγγραφέας που εκμεταλλεύτηκε τον μύθο, όταν στην ταινία «Από την Ρωσία με αγάπη» δημιούργησε έναν κακοποιό και δολοφόνο με το όνομα Red Grant, που ήθελε να σκοτώνει την πανσέληνο.

Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η πανσέληνο δεν μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους σε λυκάνθρωπους, πολλοί πιστεύουν ότι οι φάσεις του φεγγαριού έχουν τη δύναμη να αυξήσουν τα επίπεδα του εγκλήματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply