NEWSFEED

Η Αριστοτέλους έγινε καταυλισμός! (εικόνες & βίντεο)

today07/10/2018 1

Φόντο
share close

Σε καταυλισμό προσφύγων έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες η άλλοτε καθαρή και προσεγμένη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Οπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσίευσε μία γυναίκα στο Twitter, οι μετανάστες έχουν στήσει τα σλιπινκγ μπαγκς τους καταμεσής της πλατείας.

Εκεί μάλιστα μετανάστες και πρόσφυγες κοιμήθηκαν χτες το βράδυ, ενώ μερικοί «έπιασαν» ακόμη και τα παγκάκια της πλατείας με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να καθίσει στο σημείο.

«Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους έξω από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου», αναφέρει ο χρήστης του διαδικτύου ο οποίος δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι περίπου 50 πρόσφυγες από το Ιράν και το Ιράκ όπως αναφέρουν, περιμένουν από την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο.

Κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.

Ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου η κατάσταση όμως ήταν πολύ κακή.

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it