Έρχεται το 1o Kalamata Dance Cup | 20 & 21 Οκτωβρίου!

0

Οι ημέρες πλησιάζουν για το μεγαλύτερο χορευτικό – αθλητικό γεγονός στην πόλη της Καλαμάτας, την ‘Πόλη του Χορού’ για το έτος 2018 το KALAMATA DANCE CUP – Beyond the Limits, τον Διεθνή Διαγωνισμό Χορού που διεξάγεται για 1η φορά στη Καλαμάτα Μεσσηνίας για όλες τις ηλικίες, σε όλα τα είδη και κατηγορίες χορού: Latin, Ballroom, Street Style /Hip-Hop, Breakdance, Oriental, Bollywood Dance, Ballet, Modern-Contemporary, Acro Dance, Latin Fit Dance, Jazz, Musical, Greek folk, Argentine Tango, Salsa-Bachata, Kizzomba,  κ.α. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης δόθηκε και η συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές.

 

Περισσότερα για τον διαγωνισμό…

Είναι ένας Αγώνας ανοιχτός για όλους  και απευθύνεται σε χορευτικά ζευγάρια, ομάδες χορού, μεμονωμένους συμμετέχοντες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες από διάφορες σχολές – συλλόγους χορού, ομοσπονδίες και παγκόσμιους οργανισμούς με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της πανελλήνιας και διεθνής χορευτικής κοινότητας. Το Kalamata Dance Cup  διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό χορευτικό  Σύλλογο Καλαμάτας ‘Dance Challenge με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στις 20 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις  του Δημοτικού Γηπέδου ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Η πόλη μας μετατρέπεται σε πόλο έλξης και ένωσης του αθλητικού χορευτικού κόσμου προσελκύοντας στο σύνολό τους περίπου 500 χορευτές, δασκάλους, προπονητές, κριτές χορού, συνοδούς και συνεργάτες από Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Νησιά Ιονίου, Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και χώρες του εξωτερικού, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία κ.α. Το διαγωνιστικό παρκέ τηςΤέντας θα μετατραπεί σε κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας! Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας κορυφαία χορευτικά ζευγάρια και ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού που θα συναγωνιστούν με ευγενή άμιλλα καθώς και την Κριτική μας Επιτροπή που θα αποτελείται από 20   διακεκριμένους Τοπικούς και Διεθνείς Κριτές απ’ όλα τα μέρη.

Πρόγραμμα Gala

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός ξεκινάει από το πρωί 10 η ώρα έως το βράδυ. Η μέρα όμως κορυφώνεται γύρω στις 8μμ με το βραδινό GALA.

Στην τελετή έναρξης Gala θα καλωσορίσουν τη Διοργάνωση εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Gala θα πλαισιωθεί αρχικά από αναπαράσταση αρχαίου ελληνικού χορού από την καλεσμένη μας καθηγήτρια χορού και χορογράφο κα Ανδριάνα Παπανικολάου. Η χορογράφος αναπαριστά την ιστορία του αρχαίου Ελληνικού Χορού και κατόπιν πραγματοποιεί τη μετάβαση στην παράδοση με τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας να την εκπροσωπεί τιμητικά με ενδεικτικούς τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Τη χορευτική σκυτάλη  στη συνέχεια παραλαμβάνουν τα σύγχρονα λαμπερά μας ζευγάρια, πρωταθλητές, επαγγελματίες χορευτές, με τα φαντασμαγορικά τους κοστούμια, οι οποίοι θα παρελάσουν επιβλητικά μπροστά μας πριν κατακλύσουν το διαγωνιστικό παρκέ με τα υψηλού επιπέδου χορευτικά τους Shows. Επιθυμία μας αποτελεί η ανάδειξη της εξελικτικής χορευτικής πορείας του τόπου μας και της ιστορίας του χορού από την αρχαιότητα στην παράδοση έως τη σημερινή σύγχρονη μορφή τέχνης του. Ακολουθεί Τελετή Παρουσίασης των διακεκριμένων καλεσμένων Διεθνών Κριτών μας και κάποιες εκπλήξεις της βραδιάς που δεν αποκαλύπτουμε! Έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής με τα ‘professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια αθλητικού χορού λάτιν που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους!.

Και ένα επίσης ζεστό χειροκρότημα, φυλάξτε το για τους τελικούς που θα ακολουθήσουν! Οι καλύτεροι της ημέρας θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο.  Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων (Kalamata Cups, κύπελλα – μετάλλια), που θα συνοδευτούν από δώρα! Τα καλύτερα, στους καλύτερους! Και ακολουθεί η γιορτή της χαράς και του χορού.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Kalamata Dance Cup σας προσκαλεί όλους, μικρούς – μεγάλους να ζήσετε από κοντά τον 1ο μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στην πόλη μας και υπόσχεται να προσφέρει μια αξέχαστη Τελετή Διοργάνωσης με σκοπό να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στην  πόλη μας την ‘πόλη του χορού’ την Καλαμάτα.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού από τους διακεκριμένους καλεσμένους μας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ώρα 10πμ – 5μμ.

Η προσέλκυση επισκεπτών της αθλητικής χορευτικής κοινότητας διεθνώς στα πλαίσια του 1ου Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού Kalamata Dance Cup 2018 αποτελεί άλλο ένα μεγάλο χορευτικό γεγονός , που έρχεται κι αυτό  να ενισχύσει το κοινωνικό – πολιτιστικό αλλά και αθλητικό ιδεώδες του χορού στην Πόλη της Καλαμάτας, ευνοώντας την τόνωση της τοπικής οικονομίας της πόλης. Βοηθάει ταυτόχρονα στην ανάδειξη των μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών που η Μεσσηνία και κατ’ επέκταση η Πελοπόννησος προσφέρει. Η Καλαμάτα θα υποδέχεται ετησίως χορευτές-αθλητές-συνοδούς-κριτές χορού, μουσικούς, συνεργάτες απ’ όλο τον κόσμο που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Μεσσηνιακή πόλη, να γευτούν τα προϊόντα της, να απολαύσουν τη θάλασσα, τις πλατείες της, την αγορά της, ενισχύοντας έτσι τον τομέα του «εναλλακτικού τουρισμού».

Αρωγοί στην προσπάθεια μας για τη διεξαγωγή αυτής της τεράστιας διοργάνωσης είναι η αρχικά Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και γνωστών επιχειρηματιών της πόλης μας.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Kalamata Dance Cup

10:00 : Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζαμπείκικο)

11:00: American Latin

12:00: HipHop, Break Dance, Jazz Funk

14:00: Modern, Conteporary

16:00: Tango Argetino , Latin Fit Dance, Acro Dance, ShowDance, Cheerleading

17:00: Latin International Pro-Am

18:00: Bollywood Dance, Oriental/Belly Dance

20:00: GALA – Τελετή Έναρξης

Latin – Standard – Ballroom (Solo , Duo, Groups, Couples)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καλαμάτα

 Υπεύθυνη Διοργάνωσης ‘Kalamata Dance Cup 2018’

Νίνα Δράκου – Χρυσού

 

Share.

Leave A Reply