Το πρώτο οικιακό ρομπότ του κόσμου!

0

Σχεδιασμένος ως οικιακός βοηθός, ο αξιολάτρευτος Vector είναι ένα ρομποτάκι που αντιδρά στον ήχο και το περιβάλλον, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως τους ανθρώπους γύρω του.

Κάνει βέβαια κι άλλα πολλά, απαντά σε ερωτήσεις, παίζει παιχνίδια και όταν βαρεθεί τη συναναστροφή μαζί σου, κλείνει από μόνος του!

Ο Vector είναι η τελευταία δημιουργία της πάντα πρωτοποριακής Anki, που μας χάρισε και το Cozmo λίγο παλιότερα. Βγήκε από το εργαστήριο της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο, κοστίζει 250 δολάρια και είναι το πρώτο οικιακό ρομπότ του κόσμου.

Και είναι αναμφίβολα το πρώτο με προσωπικότητα, καθώς η λειτουργικότητά του έρχεται εδώ σε δεύτερη μοίρα. Είναι πλήρως αυτόνομο, κάτι που σημαίνει πως δεν περιμένει εσένα για να κάνει ό,τι του καπνίσει κάθε στιγμή!

Την ώρα που χωράει στην παλάμη σου, είναι αποφασισμένο να εξερευνήσει τα πάντα γύρω του, χαρτογραφώντας το μέρος, ανιχνεύοντας νέα αντικείμενα στον χώρο και αλληλεπιδρώντας μαζί τους με τρόπους απροσδόκητους. Ακόμα και τον φορτιστή του μπορεί να βρει μόνο του, καθώς είναι όπως είπαμε πλήρως αυτόνομο.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr


Share.

Leave A Reply