Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τις ημέρες των Χριστουγέννων!

0

Σταθερά αγαπημένοι προορισμοί για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παραμένουν για τους Βορειοελλαδίτες η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη.

Aυτό ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης. Γενικότερα, όπως επεσήμανε, τα ταξίδια -που είχαν περιοριστεί λόγω της οικονομικής κρίσης- έχουν μπει και πάλι στη λίστα των Ελλήνων.

«Ενδεικτικό είναι ότι φέτος για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται ξανά το ταξίδι στο Ροβανιέμι, το χωριό του Άη Βασίλη, το οποίο στοιχίζει σε μια τετραμελή οικογένεια τουλάχιστον 10.000 ευρώ» επεσήμανε ο κ.Θεολόγης. Τόνισε όμως, ότι το αεροπλάνο που φεύγει από Αθήνα γεμίζει από άτομα που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αυξηση στις οργανωμένες διακοπές

«Πάντως, μέχρι σήμερα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρατηρείται αύξηση στις οργανωμένες εκδρομές που διαμορφώνεται γύρω στο 15%» σημείωσε.

Στις επιλογές τα χωριά που είναι κοντά σε χιονοδρομικά, Μέτσοβο, παλαιός Άγιος Αθανάσιος, ΣέλιΣτις επιλογές τα χωριά που είναι κοντά σε χιονοδρομικά, Μέτσοβο, παλαιός Άγιος Αθανάσιος, Σέλι

«Αυτό που κάναμε ως τουριστικοί πράκτορες είναι να εντάξουμε στα πακέτα μας επιλογές για να προσελκύσουμε και άτομα νεότερης ηλικίας. Μια παροχή που φαίνεται να λειτούργησε είναι η δυνατότητα των οικογενειών με μικρά παιδιά να έχουν ορισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης, για να μπορούν και οι ενήλικες να έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο για ψώνια, ξεκούραση ή λίγη χαλάρωση» εξήγησε ο κ.Θεολόγης.
Σε ό,τι αφορά τις οδικές εκδρομές, υψηλά στις προτιμήσεις των βορειοελλαδιτών είναι η Σόφια και το Βουκουρέστι ενώ αρχίζει να “μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι” ως προορισμός και η Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply