Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι YouTubers!

0

Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει επηρεάσει πλέον σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των ανθρώπων καθώς αλλάζουν οι περισσότερες συνήθειες, όπως αυτή της θέασης προγραμμάτων. Η άλλοτε κραταιά τηλεόραση δείχνει να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος έναντι του διαδικτυακού streaming, ενώ το YouTube έχει κάνει πλέον ενδιαφέρον ακόμα και το άνοιγμα μιας συσκευασίας.

Τα e-sports που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος έχουν το δικό τους κοινό, με τους παίκτες που «στριμάρουν» να αποδεικνύονται αρκετά προσοδοφόροι, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που γεμίζουν με αρκετά εκατομμύρια δολάρια τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι 10 κορυφαίοι YouTubers σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Forbes κατάφεραν να κερδίσουν το 2018 181,5 εκατ. δολάρια σε μια αύξηση κερδών της τάξης του 43% σε σχέση με το 2017. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για την συμπεριφορά τους και προσβλητικά βίντεο, όμως τίποτα δεν δείχνει να πλήττει την «αξία» των YouTubers απέναντι στους πιστούς τους φαν…

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι YouTubers:

logan-paul1_iefimerida.jpg

Logan Paul 14,5 εκατ. δολάρια

Από τους πλέον διάσημους youtubers είδε τα κέρδη του να μειώνονται σημαντικά εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, τον Ιανουάριο του 2018 όταν και ο 23χρονος μη συναισθανόμενος ότι είχε μπροστά του το άψυχο σώμα ενός αυτόχειρα στο δάσος Αοκιγκαχάρα που είναι γνωστό και ως «το δάσος των αυτοκτονιών» τραβούσε βίντεο με απαράδεκτες εκφράσεις και κινήσεις. Tο YouTube διέκοψε τις επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του, βάζοντας στον πάγο σχέδια για προγράμματα και αφαιρέθηκαν τα κανάλια του από το πρόγραμμα Google Preferred. Ο Logan Paul είδε το εισόδημα του να μειώνεται, αλλά όχι και οι πιστοί του ακόλουθοι που συνεχίζουν να αγοράζουν τα προϊόντα του.

PewDiePie_iefimerida.jpg

PewDiePie 15,5 εκατ. δολάρια

Ακόμη ένας YouTuber που είδε να πέφτει θύμα της ίδιας του της συμπεριφοράς, καθώς το 2015 και 2016 ο Σουηδός Felix Kjellberg αποτελούσε τον πιο χρυσοπληρωμένο της αγοράς. Το 2017 ξέσπασε σκάνδαλο με ρατσιστικές εικόνες σε κάποια βίντεο του, πλήττοντας το πρεστίζ του Σουηδού με πολλές εταιρείες να απομακρύνονται από κοντά του. «Περσινά ξινά σταφύλια» θα πείτε όμως, καθώς οι διαφημιστές επέστρεψαν και πληρώνουν μέχρι 450 χιλιάδες δολάρια για ένα sponsored video από τον PewDiePie που παραμένει ο YouTuber με τους περισσότερους ακολούθους καθώς φτάνουν τα 72,5 εκατομμύρια.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: economistas.gr


Share.

Leave A Reply