Λύτρωση | Έρχεται το «θαυματουργό» χάπι που θα μας επιτρέψει να τρώμε όσο θέλουμε!

0

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό. Αυτοί που τρώνε το καταπέτασμα χωρίς να παίρνουν γραμμάριο, εκείνοι που καταφέρνουν να ρυθμίζουν το βάρος τους με διατροφή και άσκηση και οι άτυχοι που κάθε σαβουρο-μπουκιά τους μετασχηματίζεται αυτόματα σε ένα λιπίδιο στη σάρκα τους.

Όχι για πολύ όμως ακόμα. Σύντομα, οι τρεις κατηγορίες αναμένεται να… ενωθούν σε μία και τα μέλη της τελευταίας να πάρουν την «εκδίκηση» τους. Η επιστημονική επανάσταση κατά της παχυσαρκίας, με ένα και μόνο χάπι, αφορά κυρίως αυτούς.

Να περιδρομιάζουμε ό,τι και όσο θέλουμε και να «χτυπάμε» καπάκι κι ένα χαπάκι για να ερχόμαστε στα ίσια μας; «What a Wonderful World», που θα έλεγε και ο… Λούις Άρμστρονγκ. Να η απάντηση στην ερώτηση «για ποιον λόγο να φέρουμε παιδιά σε αυτό τον κόσμο»!

Για να βάλουμε βέβαια τα πράγματα στη σωστή βάση, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να ασχολούμαστε μόνο με την όποια εύθυμη πλευρά του.

«Απελπισμένα λυπηρά» χαρακτηρίστηκαν από την επιστημονική κοινότητα τα ευρήματα μιας μεγάλης έρευνας της δανέζικης φαρμακοβιομηχανίας «Novo Nordisk», που δημοσιεύτηκε το Μάη του 2018. Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι παχύσαρκοι σε λιγότερο από 30 χρόνια.

Λύτρωση: Έρχεται το «θαυματουργό» χάπι που θα μας επιτρέψει να τρώμε όσο θέλουμε!

Πέρσι το ποσοστό αυτό ήταν 14%, αλλά αν οι αυξητικές τάσεις παραμείνουν ως έχουν, θα φτάσει στο 22% πριν από το 2045! Αυτό σημαίνει ότι ένας στους 8 ανθρώπους (από 1 στους 11 που είναι σήμερα) θα αναπτύξει διαβήτη Τύπου 2, προσθέτει η έρευνα. Επιπλέον η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο τουλάχιστον 12 τύπων καρκίνου και κατακόρυφα αυτόν των καρδιακών παθήσεων.

«Εκτός από τις ιατρικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι, το κόστος για τα συστήματα υγείας των χωρών θα είναι τεράστιο», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας, Δρ. Άλαν Μόσες.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν μέσο όρο προσδόκιμου ζωής μόλις 55, λόγω του ότι έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και νεφρικής νόσου.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η νέα μεγάλη ανακάλυψη μετουσιωθεί σε θεραπεία για τον άνθρωπο. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν πραγματικά ότι βρίσκονται κοντά στην παρασκευή ενός «θαυματουργού» χαπιού, που θα καίει το λίπος ακόμα και κατά τη διάρκεια… σιέστας.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: menshouse.gr


Share.

Leave A Reply