Προσοχή στις αντιολισθητικές αλυσίδες! (photos & video)

0

Η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται σήμερα και το χιόνι, αν και υπάρχει σημαντική κινητοποίηση Δήμων και Περιφερειών, αναμένεται να σκεπάσει το οδικό δίκτυο

Το χιόνι και ο πάγος στους δρόμους θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει όχι μόνο να έχουν στο πορτμπαγκάζ του οχήματός τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά να γνωρίζουν και πως θα τις τοποθετήσουν. Μάλιστα ένα απαραίτητο αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί είναι ένα ζευγάρι ειδικά γάντια για να μπορέσουν να αντέξουν στο κρύο, αν και όταν θα χρειαστεί να τοποθετήσουν στα ελαστικά του οχήματός τους τις αλυσίδες.

Τα βασικά είδη αλυσίδων είναι τρία:

«Απλές» αλυσίδες

Οι απλές αλυσίδες αποτελούν μία οικονομική λύση, ωστόσο η τοποθέτησή τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται στην αρχή και στην επίδειξη που γίνεται κατά την αγορά τους. Γι αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν μία… πρόβα τοποθέτησης πριν ξεκινήσουν για τον προορισμό τους. 

Για να τις τοποθετήσουμε σωστά, πρώτα περνάμε το πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο πίσω από τον τροχό του οχήματος και κάτω από την ανάρτηση και τραβώντας τους κρίκους. Στη συνέχεια η επόμενη κίνηση είναι να ενώσουμε και να δέσουμε τις άκρες του με την ειδική ασφάλεια.

Το επόμενο βήμα είναι να τραβήξουμε την κόκκινη αλυσίδα μέχρι τον απέναντι μηχανισμό και να την ασφαλίσουμε.

Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να πατήσει στο χιονισμένο ή παγωμένο οδόστρωμα. Ωστόσο καλό είναι να προχωρήσουμε λίγα μέτρα με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να σταματήσουμε και να ξανακοιτάξουμε τις αλυσίδες ώστε να βεβαιωθούμε πως όλα βρίσκονται σωστά τοποθετημένα.
Ωστόσο η τοποθέτηση των αλυσίδων δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, γι αυτό θα πρέπει να οδηγήσουμε προσεκτικά.

Δείτε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply