Πλημμύρες στη Λακωνία: Φούσκωσε ο Ευρώτας! (photos)

0

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες τη Λακωνία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε περιοχές του δήμου Ευρώτα, όπου η στάθμη του ποταμού έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης, παραπόταμοι του Ευρώτα και ρέματα, όπως η Ταβέρνιζα και ο Βόλβας, έχουν υπερχειλίσει με συνέπεια το νερό να κατακλύζει μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη, Έλους.

Όλα τα σχολεία σήμερα παραμένουν κλειστά, ενώ καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος των πλημμυρισμένων δρόμων παρέμειναν κλειστά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και στην Επαρχιακή οδός Αστέρι – ΈλοςΛόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και στην Επαρχιακή οδός Αστέρι – Έλος

Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη στάθμη του Ευρώτα είναι -προς το παρόν-  υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν εκτεταμαμένες, όσο και ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στον κάμπο της Σκάλας. Η ίδια συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους και καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:  iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply