Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους!

0

Οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με ελεύθερη είσοδο, χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, 3 Μαρτίου, θα μπορούν, όσοι θέλουν, να επισκεφθούν το μουσείο της επιλογής τους ή κάποιο αρχαιολογικό χώρο, με δωρεάν είσοδο. Η ερχόμενη Κυριακή εντάσσεται στο πλαίσιο της ελεύθερης εισόδου που έχει θεσπίσει το ελληνικό κράτος, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, για το διάστημα 1 Νοεμβρίου έως 30 Μαρτίου κάθε έτους. Το μέτρο αφορά στα μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις συγκεκριμένες Κυριακές, στον κανονισμό περί ελεύθερης εισόδου εντάσσονται και:

  • H Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου
  • Oι επετειακές και βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες – η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους).

Επιπρόσθετα, η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη και εντάσσεται επίσης στις ημέρες με ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σε αυτή την πρωτοβουλία, μάλιστα, συμμετέχει και το Μουσείο Ακρόπολης.

Για την Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη δωρεάν είσοδο θα έχει και μια λίστα από μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: mononews.grShare.

Leave A Reply