Πώς προλαμβάνονται τα σχολικά ατυχήματα!

0

Είναι γνωστό το άγχος των γονέων για το πώς θα τα πάει το παιδί τους στο σχολείο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, το άγχος του πώς θα πάει το παιδί στο σχολείο κυριολεκτικά και πώς το σχολείο θα το υποδεχθεί, είναι ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα, που θα πρέπει να απασχολεί τους γονείς.

«Τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα», τονίζει το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει σκοπό να συμβάλει στην καθοριστική μείωση των παιδικών ατυχημάτων και των συνεπειών τους.

Τα παιδιά, επίσης, επηρεάζονται από παράγοντες όπως η ανάγκη επίδειξης, η αντίδραση στους νόμους και στις συμβουλές των ενηλίκων και η γοητεία της περιπέτειας, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να κινδυνεύουν από ατυχήματα, επισημαίνει το Σωματείο.

Ήδη, από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς και γι’ αυτό ένα μεγάλο ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων, συμβαίνει στους χώρους αυτούς, καθώς επίσης και κατά τη μεταφορά τους προς και από τους χώρους αυτούς.

Έτσι, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση, ώστε τα παιδιά να μπορούν από μικρή ηλικία να προστατεύουν τον εαυτό τους και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr


Share.

Leave A Reply