Δέκα αγαπημένοι ελληνικοί προορισμοί στο διεθνή κινηματογράφο!

0

Τα θεαματικά τοπία και τα συγκλονιστικής ομορφιάς μέρη της Ελλάδας λειτούργησαν ουκ ολίγες φορές ως φυσικό σκηνικό για διεθνείς υπερπαραγωγές, οι οποίες διαφήμισαν τον φυσικό πλούτο και τις ομορφιές της χώρας μας στα πέρατα του κόσμου.

Από τη δεκαετία του ’50 μέχρι και σήμερα διεθνείς παραγωγές όλων των ειδών, από αστυνομικές ταινίες δράσης μέχρι ρομαντικές κομεντί και επιτυχημένα μιούζικαλ, πραγματοποίησαν μέρος των γυρισμάτων τους σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως η Σαντορίνη, η Αμοργός, η Μάνη, η Σκόπελος, η Κεφαλονιά κ.α., καταφέρνοντας να τους κάνουν γνωστούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρακάτω παραθέτουμε δέκα ταινίες (που σίγουρα έχετε δει) οι οποίες γυρίστηκαν στην Ελλάδα.

Το Απέραντο Γαλάζιο, Αμοργός

Το Απέραντο Γαλάζιο (The Big Blue, 1988) αποτελεί μια ωδή προς τη φιλία, αλλά και τα κρυστάλλινα νερά των ελληνικών θαλασσών. Η ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσσόν πραγματεύεται την αληθινή ιστορία δύο φίλων δυτών, πρωταθλητών της ελεύθερης κατάδυσης κατά τον 20ο αιώνα. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της γυρίστηκε στο πανέμορφο νησί της Αμοργού, κάποιες σκηνές έχουν ως φυσικό φόντο την κοντινή Ίο.

Πριν τα Μεσάνυχτα, Μάνη

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τίτλο Πριν τα Μεσάνυχτα (Before Midnight, 2013) ακολουθεί τις ταινίες Πριν το Ξημέρωμα (1995) και Πριν το Ηλιοβασίλεμα (2004), με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί. Η ξεχωριστή ιστορία αγάπης του ζευγαριού, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, εκτυλίσσεται στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα στο πανέμορφο και άγριο τοπίο της Μάνης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr


Share.

Leave A Reply