Ποιοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα στην Ελλάδα!

0

Μεγάλη παραμένει η διαφορά στις δαπάνες ανά ταξίδι στην Ελλάδα ανάμεσα στους τουρίστες που προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και τη Ρωσία και τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε, κυρίως τις βαλκανικές.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος, το α’ εξάμηνο του 2018 η μέση δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε στα 498 ευρώ, έναντι 495 ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017 και 493 ευρώ το 2016.

Αντίστοιχα η μέση δαπάνη τον Ιούνιο του 2018 ανά ταξίδι ξένων τουριστών στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 553 ευρώ, από 581 τον Ιούνιο του 2017 και 580 τον Ιούνιο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που επεξεργάστηκε η «Ν», σε πέντε από τις βασικές αγορές (Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία) για την προσέλκυση ξένων τουριστών στην Ελλάδα οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Σε επίπεδο εξαμήνου, η μικρότερη τιμή για φέτος, από τις πέντε χώρες είναι τα 602 ευρώ και η μεγαλύτερη τα 829 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον Ιούνιο, η μικρότερη τιμή που καταγράφεται είναι τα 639 ευρώ και η μεγαλύτερη τα 873.

Ε.Ε. εκτός ευρώ Στον αντίποδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι ταξιδιώτες από τις χώρες της Ε.Ε. που είναι εκτός της ζώνης του ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το Ηνωμένο Βασίλειο) κατέγραψαν 2,16 εκατ. αφίξεις στη χώρα μας και έφεραν 586 εκατ. ευρώ συνολικά έσοδα, αποφέροντας στη χώρα μας 276 ευρώ ανά ταξίδι. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του SETE Intelligence, στις Περιφέρειες της χώρας που συνορεύουν με τις βαλκανικές χώρες παρατηρούνται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια οι χαμηλότερες ή από τις χαμηλότερες τιμές…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.gr


Share.

Leave A Reply