Επέστρεψε από την Ελβετία στην Ελλάδα η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη!

0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 16χρονης Κατερίνας, από τη Θεσσαλονίκη, η εξαφάνιση της οποίας είχε καταγγελθεί στις 15 Μαρτίου.

Το κορίτσι βρέθηκε στην Ελβετία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και επέστρεψε χθες στην Ελλάδα. Ωστόσο το Χαμόγελο εκφράζει προβληματισμούς και επισημαίνει τα ερωτήματα για το πώς ένα ανήλικο παιδί μετακινήθηκε με τόση ευκολία σε χώρες του εξωτερικού χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της 16χρονης στις 15 Μαρτίου, αν και το κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι του δύο ημέρες πριν. Υπήρξε άμεση και εκτεταμένη κινητοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σε στενή συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας, η οργάνωση προχώρησε απευθείας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Κεντρικά Αεροδρόμια και τους Διασυνοριακούς Σταθμούς της χώρας προκειμένου να αποκλείσει πιθανή φυγή της ανήλικης σε χώρες εκτός της Ελλάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναζήτησης βρισκόταν σε άμεση συνεργασία με  το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού στίγματος της ανήλικης και το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Πολύ σύντομα προέκυψαν πληροφορίες ότι η Κατερίνα πιθανόν βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού και ενδείξεις πως η ανήλικη μετακινούνταν μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), προέβη σε διασυνοριακή ενημέρωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων με σκοπό την αναζήτηση της ανήλικης σε ευρωπαϊκή κλίμακα ενώ υπήρξε άμεση συνεργασία με τις Αρχές και τον Οργανισμό Μissing Children Switzerland στην Ελβετία και με τις Αρχές και τον συνεργαζόμενο φορέα Telefono Azzuro στην Ιταλία…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.grShare.

Leave A Reply