Καταιγίδες, χαλάζι και αφρικανική σκόνη φέρνει η κακοκαιρία!

0

Σφοδρά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι, αλλά και αφρικανική σκόνη, θα φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει να χτυπά από το απόγευμα της Παρασκευής τη χώρα.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθεί για μια ακόμη φορά η Κρήτη και ο νομός Χανίων, για τον οποίο εξέδωσε ειδική προειδοποίηση, για ισχυρές βροχές, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η προειδοποίηση του meteo.gr για τον νομό Χανίων / Πηγή: meteo.grΗ προειδοποίηση του meteo.gr για τον νομό Χανίων / Πηγή: meteo.gr

Το meteo εκτιμά ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει την επέλασή της, σήμερα, από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους, στα κεντρικά και στα νότια, θα είναι ισχυρές.

Από το Σάββατο, ωστόσο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Προγνωστικός χάρτης για την κορύφωση της κακοκαιρίας / Πηγή: meteo.grΠρογνωστικός χάρτης για την κορύφωση της κακοκαιρίας / Πηγή: meteo.gr

Κρήτη και Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Οπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «ισχυρές βροχές και καταιγίδες (και τοπικές χαλαζοπτώσεις) αναμένεται να επηρεάσουν το νησί της Κρήτης, ενώ ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και για την Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 06/04/2019».

Σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια, ενώ από τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις από τα δυτικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply