Με ελεύθερη είσοδο όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Πέμπτη 18 Απριλίου!

0

Ελεύθερη είσοδος θα προσφέρεται για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Απριλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων. Η πρόσβαση με ελεύθερη είσοδο θα ισχύσει για όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites). Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε για πρώτη φορά στις 18 Απριλίου του 1982, με αφορμή ένα συμπόσιο του ICOMOS στην Τυνησία. Από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO υιοθετήθηκε τον Νοέμβριο του 1983.

Στόχος της καθιέρωσης της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, σε ό,τι αφορά στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με γνώμονα το σκοπό αυτό, διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS, που εδρεύει στο Παρίσι, είναι ο πιο έγκυρος διεθνής, επαγγελματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός τεχνικός σύμβουλος της UNESCO για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έχει ως μέλη ειδικούς επιστήμονες (αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, χημικούς, νομικούς κ.ά) από όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε 104 χώρες στις 5 ηπείρους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS οργανώνει κάθε χρόνο ξεχωριστές εκδηλώσεις.

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: mononews.gr


Share.

Leave A Reply