Εάν φτιάξατε τα τσουρέκια σας με τη συνταγή που σας δώσαμε, το πιο πιθανό είναι να μην έχει μείνει ούτε ψίχουλο! Σίγουρα όμως σας έφεραν τσουρέκια για δώρο συγγενείς και επισκέπτες, και ίσως δεν φαγώθηκαν. Τι να τα κάνετε; Δεν φαντάζεστε πόσο ωραία γλυκά μπορείτε να φτιάξετε με τα περισσεύματα του τσουρεκιού!
1. Τραγανές φρυγανιές από τσουρέκι
Υλικά
Τσουρέκι κομμένο σε φέτες 1 – 1,5 εκ.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C στην ένδειξη «αέρας» για 10 λεπτά.
Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού σε μία λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τις φέτες για 15 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο και τις αφήνουμε μέσα να «στεγνώσουν» για 10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τις φρυγανιές τσουρεκιού σε αεροστεγές κουτί και τις διατηρούμε ως και ένα μήνα.
2. Κορμός σοκολάτας με τσουρέκι και ξηρούς καρπούς
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
350 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι κομμένο σε μικρούς κύβους
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
½ σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει εντελώς την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία της.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους αυγού. Μόλις το μίγμα ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα σιγά – σιγά μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: mononews.gr