Το Πεκίνο βρίσκεται πίσω από τη διαφαινόμενη αύξηση στο σουβλάκι, καθώς πήραν την ανηφόρα οι τιμές του χοιρινού κρέατος.
Φαίνεται πως οι Κινέζοι προχώρησαν σε μαζικές εισαγωγές χοιρινού, έπειτα από την κρίση λοίμωξης που υποχρέωσε τους εγχώριους παραγωγούς να θανατώσουν εκατομμύρια χοιρομάνες.
Έτσι, ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, μιλώντας στον Θέμα 104,6, εκτίμησε πως η τιμή για το κρέας που χρησιμοποιείται για τα σουβλάκια θα αυξάνεται για τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η αύξηση στην τιμή του κρέατος, που οδηγεί και στην αύξηση της τιμής για το τυλιχτό σουβλάκι έως και στα 3 ευρώ, οφείλεται στην… Κίνα!
Αθρόες εισαγωγές από την Ευρώπη
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν η κινεζική κυβέρνηση, κατόπιν εντολών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποχρεώθηκε να θανατώσει εκατομμύρια χοιρομάνες που είχαν προσβληθεί από λοίμωξη. Αυτό υποχρέωσε την κινεζική αγορά να προχωρήσει σε αθρόες εισαγωγές από την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της, όπως επισημαίνει το «Έθνος».
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr