Ο νέος «χάρτης» των ΕΠΑΛ!

0

Σημαντικές αλλαγές για το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) φέρνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος του υπουργείου Παιδείας, τόσο σε ό,τι αφορά την πρόσβαση την τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και στη λειτουργία των μονάδων.

Μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις προβλέπουν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Εσπερινά, δυνατότητα υποβολής νέου μηχανογραφικού δίχως νέα εξέταση, καθώς και τροποποιήσεις για τη φοίτηση ανηλίκων σε Εσπερινά.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,με το νέο νόμο αυξάνεται το ποσοστό των θέσεων σε Σχολές και Τμήματα συναφή ή αντίστοιχα με τους τομείς των ΕΠΑΛ.

Τα ποσοστά των θέσεων διαμορφώνονται πλέον ως εξής:

Τα αυξημένα ποσοστά θέσεων σε Σχολές και Τμήματα / Πηγή: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Τι θα ισχύει για τα ΕΠΑΛ και την εισαγωγή σε Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας
Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι ο νέος νόμος προβλέπει τη διατήρηση της δυνατότητας εισαγωγής στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Επιπλέον, με το νέο καθεστώς οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 1% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων που θέτουν υποψηφιότητα, «διευρύνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα πρόσβασης σε Πανεπιστημιακές Σχολές και Τμήματα συναφή ή αντίστοιχα με τους τομείς των ΕΠΑΛ» σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr 


Share.

Leave A Reply