NEWSFEED

Συνεχίζεται το «αλαλούμ» με τον ΦΠΑ!

today17/05/2019

Φόντο
share close

Χωρίς τέλος είναι το «αλαλούμ» αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη τροφίμων. Λίγα 24ωρα πριν την εφαρμογή του μέτρου, πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ούτε στα είδη που θα μειωθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, επιτείνοντας τη σύγχυση στην αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και χθες το βραδύ, τα στελέχη του υπουργείου δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν στους λιανέμπορους εάν οι χυμοί στα σούπερ μάρκετ θα υπάγονται στο χαμηλό συντελεστή του 13% ή θα παραμείνουν στον υψηλό του 24%.

Τα «μπρος πίσω» περιπλέκουν την κατάσταση, και καθιστούν δυσκολότερη την άμεση προσαρμογή των αλυσίδων σούπερ μάρκετ στις επιταγές του μέτρου. Οι αλυσίδες, όπως εξηγούν παράγοντες του χώρου, καλούνται να κάνουν «ηράκλειο άθλο» για να περάσουν έγκαιρα την αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών από το 24% στο 13%, και να φανεί άμεσα η μείωση στις τιμές των προϊόντων. Υπολογίζεται ότι πρέπει να αλλάξουν οι τιμές σε περίπου 5.000 προϊόντα μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα, προκειμένου να είναι έτοιμες οι αλυσίδες τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλυσίδες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών και εκτιμάται πως τις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: mononews.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it