NEWSFEED

Η παράδοση θέλει να κάνουμε το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα!

today06/06/2019 1

Φόντο
share close

Της Αναλήψεως γιορτάζουμε σήμερα 6 Ιουνίου είναι η μέρα που ψάλλεται τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη, μετά το Πάσχα, και σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση σήμερα κάνουμε το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα.

Ο λαός έλεγε οτι έπρεπε να πάει της Αναλήψεως στη θάλασσα για το πρώτο μπάνιο και να περάσει από σαράντα κύματα (εδω σχετίζεται και η παροιμία «πέρασε από σαράντα κύματα»,που αναφέρεται σε αυτόν που αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια) ωστε να πάνε καλά οι επόμενοι μήνες. Μάλιστα, σε ορισμένα μέρη γέμιζαν με θαλασσινό νερό ένα μπουκάλι που το φύλαγαν για φάρμακο σε πρηξίματα, δαγκώματα και διάφορους πόνους, αλλά και το κακό μάτι.

Μπάνιο και πέτρα μαλλιαρή
Μία παράδοση φερμένη από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας ήταν να βρουν στα ρηχά της θάλασσας την πέτρα την μαλλιαρή.

Μία μαλλιαρή πέτρα φέρνει πάντα τύχη
H πέτρα αυτή με το ρίζωμα και τη βλάστησή της μέσα στη θάλασσα, συμβολίζει όλη τη δύναμη και την ουσία του θαλασσινού στοιχείου που, κατά τον Ευριπίδη, και ουσιαστικά είναι φορέας ευτυχίας όποτε όποιος την εύρισκε την έπαιρνε σπίτι του για το καλό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ : iefimerida.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it