NEWSFEED

Πέντε σημαντικοί λόγοι για να σηκωθείτε από τον καναπέ και να αθληθείτε!

today08/06/2019 2

Φόντο
share close

Υπάρχουν πέντε σημαντικοί λόγοι, σύμφωνα με τον καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αντιπρύτανη, Γιάννη Θεοδωράκη για να επιλέξει κάποιος την άσκηση και τα σπορ και όχι την υποκινητικότητα η οποία συνδέεται με τη μείωση του προσδόκιμου της ζωής.

Η άσκηση και τα σπορ, σύμφωνα με τον καθηγητή, συμβάλουν στη μείωση του στρες και της κατάθλιψης, θωρακίζουν τα άτομα από πλήθος ασθενειών, και βοηθάνε ψυχολογικά όλες τις κατηγορίες κλινικών πληθυσμών στη διαδικασία της αποκατάστασης. Επίσης, αποτρέπουν τους νέους από το κάπνισμα, την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ ταυτοχρόνως, συμβάλουν στη διακοπή τους, προστατεύουν από την παχυσαρκία και την κακή διατροφή, ενώ, βελτιώνουν την εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, την ανάπτυξη σχέσεων, και δίνουν ποιότητα στη ζωή των ατόμων σε όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με τον κο Θεοδωράκη, οι ενήλικες θα πρέπει να ασχολούνται με φυσικές δραστηριότητες 150-300 λεπτά την εβδομάδα
Ωστόσο, για να έχουν τα καλύτερα οφέλη στην ποιότητα της ζωής τους, οι νέοι, τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, πρέπει να ασχολούνται με μεσαίας και υψηλής έντασης φυσικές δραστηριότητες, τουλάχιστον για 60 λεπτά κάθε φορά, και τουλάχιστον για 5 μέρες την εβδομάδα και οι ενήλικες από 150 έως 300 λεπτά την εβδομάδα. Η άσκηση, προσθέτει, έχει ένα σοβαρό ρυθμιστικό ρόλο στην ένταση της καθημερινής ζωής, τα άγχη και τις στεναχώριες των ατόμων. Επιπλέον, αναγνωρίζεται ως ένας σοβαρός ρυθμιστικός παράγοντας χαμηλού κόστους, στην πρόληψη ή θεραπεία των ασθενειών ενώ μειώνει και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Δυστυχώς, διευκρινίζει ο κ. Θεοδωράκης, η παρότρυνση για άσκηση, δεν μπορεί να προσφερθεί με μαγικές συνταγές. Στα μάτια πολλών φαίνεται να έχει ευτελή αξία και υποβαθμίζεται. Στη ουσία, τα άτομα, την υποβαθμίζουν ακριβώς γιατί δυσκολεύονται να προσπαθήσουν μόνα τους. Ωστόσο, για άτομα που ασκούνται με σκοπό την υγεία και την ποιότητα ζωής, οι λύσεις, μερικές φορές, είναι τόσο απλές. Να ασκούνται επιλέγοντας δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και να επιλέγουν τα ίδια την ένταση της άσκησης, προσπαθώντας, βέβαια, σταδιακά να προσεγγίζουν τις οδηγίες των ειδικών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it