Ακατάλληλες για κολύμβηση πάνω από 18 ελληνικές παραλίες που πήραν «Γαλάζια Σημαία»!

0

Στοιχεία που αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας», σε ό,τι αφορά την ποιότητα των νερών στις ελληνικές παραλίες, έχει στη διάθεσή του το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει 40 χρόνια «ζωής» και αδιάλειπτης δράσης για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, για τη βράβευση με «Γαλάζια Σημαία» υπάρχουν 20 προϋποθέσεις -που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν τις υποδομές- εκ των οποίων μόλις μία είναι η ποιότητα των υδάτων.

Οπως εξηγεί στο iefimerida ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Χημικός – Γεωλόγος, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, είναι ενδεικτικό ότι για τις «Γαλάζιες Σημαίες» του 2018, χρησιμοποιήθηκαν αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων που έγιναν το… 2017.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ανάμεσα στις παραλίες που διακρίθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» το 2018, περίπου 60 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση από τις μετρήσεις που έκανε το ΠΑΚΟΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, οι περισσότερες εξ αυτών των παραλιών τελικά αφαιρέθηκαν από την αμφιλεγόμενη λίστα με τις «Γαλάζιες Σημαίες»…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply