Αλλάζουν όλα στην αγορά εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ!

0

Αλλάζει πλήρως το καθεστώς εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Μέσα από μια σειρά εγγράφων και διαδικασιών, τα συναρμόδια υπουργεία επιχειρούν να βάλουν τέλος στα «σαπάκια» που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά. Από τις 27 Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα διασταύρωσης στοιχείων για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται στη χώρα μας. Μέσω τις συγκεκριμένης εφαρμογής του υπουργείου Μεταφορών, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να βρίσκει πληροφορίες που αφορούν τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου κατά την τελευταία διέλευση για συντήρηση, οι ανακλήσεις που έχουν γίνει, το ιστορικό ελέγχου στα ΚΤΕΟ και πολλά ακόμη. Σημειώνουμε, επίσης, πως στοιχεία για το αυτοκίνητό τους θα μπορούν να βρίσκουν και όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιο μεταχειρισμένο εισαγωγής.

Την ίδια στιγμή οι έμποροι και οι ιδιώτες που εισάγουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να συγκεντρώσουν ένα πλήθος εγγράφων-δικαιολογητικών τα οποία θα αποτελέσουν «εμπόδιο» για τους επιτήδειους που παραποιούν τα χιλιόμετρα.

Τι πρέπει να έχει ο έμπορος ή ο ιδιώτης
Ειδικότερα ο έμπορος ή ο ιδιώτης που θέλει να το φέρει στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει πριν από την άφιξη του οχήματος εντός ελληνικής επικράτειας τα εξής:

Βεβαίωση αγοράς του αυτοκινήτου και αποστολή του συναλλάγματος μέσω τράπεζας.
Παραλαβή τιμολογίου αγοράς με τις προβλεπόμενες ενδείξεις. Σε περίπτωση ιδιωτικού συμφωνητικού, θεώρηση από το ελληνικό προξενείο του τόπου του πωλητή.
Παραλαβή του πιστοποιητικού συμμόρφωσης που εκδίδεται από το εργοστάσιο κατασκευής για το συγκεκριμένο πλαίσιο και συνοδεύει το αυτοκίνητο.
Παραλαβή πρωτότυπης άδειας κυκλοφορίας.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply