Κεραμέως για το άσυλο στα πανεπιστήμια!

0

Η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια είναι μία από τις βασικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης και ένα από τα ζητήματα που θα προχωρήσουν άμεσα, όπως ανέφερε και η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι αναφερόμενη στο θέμα του ασύλου «αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του». Πρόσθεσε μάλιστα πως οι χώροι των πανεπιστημίων προσφέρουν πλέον «άσυλο εγκληματιών», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Εχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Με ένα τηλεφώνημα θα πηγαίνει η αστυνομία
Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Δηλαδή «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δεν θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.

Αναφορικά με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων η Υπουργός Παιδείας είπε πως «χάσαμε ευκαιρία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», αφού «έχει μπλοκάρει για κάποια χρόνια η λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων», ωστόσο θα μελετηθεί «συνολικά το ζήτημα των προνομίων των κολεγίων».
Χρονικό όριο σπουδών για τους αιώνιους φοιτητές
Όσο αφορά στους «αιώνιους φοιτητές» η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο των σπουδών», η όποια ρύθμιση όμως, «δε θα επηρεάσει όσους είναι τώρα στα ΑΕΙ» και απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «θα υπάρχουν εξαιρέσεις», όπως για παράδειγμα πρόβλεψη για τους εργαζόμενους.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

 

 

 


Share.

Leave A Reply