Από 9 έως 13 Οκτωβρίου 2019 ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας!

0


Spread the love

Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2019, υποδέχεται η μεσσηνιακή πρωτεύουσα . Ο Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 του μήνα, με πλήθος εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, στις οποίες οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χορωδίες υψηλού επιπέδου από πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και ελληνικές και, μάλιστα, πολλά Καλαματιανά χορωδιακά σχήματα.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι πρόκειται για «μία εκδήλωση, που έρχεται ως συνέχεια των πολύ μεγάλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που γίνονται στην πόλη μας, μία εκδήλωση που προβάλλει την πόλη μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Είναι μία εκδήλωση που έχει παρελθόν, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί δύο μεγάλες διαγωνιστικές διαδικασίες το 2015 και το 2017, κατά κοινή ομολογία με μεγάλη επιτυχία, διαθέτει δυναμικό παρόν, καθώς φέτος συμμετέχουν 38 χορωδίες και περισσότεροι από 1.200 χορωδοί και συνοδοί από 15 χώρες, όπως και Φιλαρμονικές, ενώ βέβαια έχει και λαμπρό μέλλον».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Interkultur, το συνδιοργανωτή του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, «που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να συνεργαστεί με το Δήμο μας», ενώ επίσης απηύθυνε ευχαριστίες προς «τους εθελοντές, τους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και, στο πρόσωπο του κ. Ηλιόπουλου, προς την οργανωτική επιτροπή». Ο Θ. Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών «θα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη μας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: kalamata.gr/

Share.


Leave A Reply