Το βιβλίο που μπορεί να σκοτώσει τον αναγνώστη μόνο με ένα άγγιγμα!

0

Η πιο ωραία αίσθηση που έχεις όταν πιάνεις ένα βιβλίο στα χέρια σου είναι αυτή η μαγική, σχεδόν μεθυστική, μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού. Το κρατάς στα χέρια σου και ανυπομονείς να το ανοίξεις, να διαβάσεις την ιστορία, να γνωρίσεις τους ήρωες, να μπεις σε έναν άλλο διαφορετικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου και που είναι πάντα έτοιμος να σε υποδεχτεί και να σε συμπαρασύρει.

Υπάρχει, όμως, κι ένα βιβλίο που όχι μόνο δεν μπορεί να σου δώσει αυτή την ευχαρίστηση αλλά μπορεί να σου κάνει και κακό. Η μυρωδιά του σε αρρωσταίνει καθώς όλες του οι σελίδες, έως και το εξώφυλλό του, είναι δηλητηριασμένες. Η ανάγνωσή του μπορεί να αποβεί μοιραία για αυτό και δεν μπορείς έτσι απλά να το πάρεις στα χέρια σου, να το ξεφυλλίσεις ή και να το διαβάσεις.

Όσο για αυτό το τελευταίο, δεν θα σου πάρει πολύ ώρα να το τελειώσεις, αφού οι περισσότερες από τις περίπου 100 σελίδες του δεν περιέχουν καν κείμενο…

Το βιβλίο του Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου» (Shadows from the Walls of Death) είναι το πιο επικίνδυνο, το πιο τοξικό βιβλίο στον κόσμο. Όχι ιδεολογικά, όχι για το περιεχόμενό του, άλλωστε δεν προάγει τη βία και τον ρατσισμό, δεν είναι ανήθικο, δεν διαφθείρει. Είναι ένα βιβλίο επικίνδυνο για τη σωματική υγεία του αναγνώστη, ένα βιβλίο που μπορεί να τον κάνει να αρρωστήσει, απλά και μόνο γυρίζοντας τις σελίδες του. Και αυτό, γιατί κάθε σελίδα, μαζί και το εξώφυλλο, είναι δηλητηριώδη. Μπορεί άραγε ένα βιβλίο να είναι «φονικό όπλο»; Κι όμως φαίνεται πως ναι

Ο τίτλος του βιβλίου θυμίζει περισσότερο ένα ανάγνωσμα τρόμου. Κι όμως είναι «παραπλανητικός», δεν πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα το θάνατο, όπως εύλογα θα σκεφτεί κανείς αν σταθεί μόνο στον τίτλο, αλλά αναφέρεται στους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η χρήση αρσενικού….

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.grShare.

Leave A Reply