Ηλεκτρονικό τσιγάρο | Υγρά ατμίσματος χωρίς προδιαγραφές στην ελληνική αγορά!

0

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος ζητά από το υπουργείο Υγείας τη λήψη μέτρων ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά όπως αυτά των ΗΠΑ εξαιτίας της εισπνοής μη ασφαλών υγρών ατμίσματος

Υγρά για συσκευές ατμίσματος, χωρίς να πληρούν τις καθορισμένες, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προδιαγραφές εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, μετά από έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος (ΣΕΕΠΑ).

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΕΠΑ μετά τους 39 θανάτους και τη νόσηση περισσοτέρων από 2.000 ατόμων στις ΗΠΑ που συνδέθηκαν με το άτμισμα νοθευμένων υγρών THC με έλαιο Βιταμίνης Ε, πραγματοποίησε έρευνα για τέτοια έλαια και στη χώρα μας.

Όπως διαπιστώθηκε «σε όλα τα καταστήματα πώλησης προϊόντων κάνναβης, βρέθηκαν υγρά τα οποία πωλούνται ως ‘ατμιστικά’, παρότι δεν περιέχουν νικοτίνη. Περιέχουν CBD (κανναβιδιόλη) ως επί το πλείστον και σε σπάνιες περιπτώσεις και CBG (κανναβιγερόλη). Αυτά τα υγρά, δεν ακολουθούν τη νομοθεσία για τα υγρά αναπλήρωσης (TPD2), δεν κοινοποιούν στην Κομισιόν αναλύσεις για τον ατμό, το υγρό, τοξικολογικές μελέτες συστατικών. Πωλούνται ωστόσο ως ‘ατμιστικά’/’eliquids’ και δημιουργούν το αίσθημα ασφάλειας χρήσης στον καταναλωτή», αναφέρεται σε σχετική έκθεση του ΣΕΕΠΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.grShare.

Leave A Reply