7 χιονοδρομικά κέντρα και πόσο κοστίζει μια μέρα σε αυτά (εικόνες)

0

Αν και μέχρι πρόσφατα ο καιρός δεν ευνοούσε τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, η Ζηνοβία και ο Ηφαιστίωνας έβαλαν τελικά τα δυνατά τους και έντυσαν τα ελληνικά βουνά με χιόνι.

Όσοι λοιπόν νοσταλγήσατε τις δύσκολες πίστες, τα επικά σλάλομ ή έστω μια κούπα ζεστό καφέ σε κάποιο σαλέ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα παρακάτω χιονοδρομικά κέντρα, είτε για long weekends, είτε για μονοήμερες εκδρομές. Από τον διαχρονικό Παρνασσό και το οικογενειακό Μαίναλο μέχρι το θρυλικό Καϊμακτσαλάν και την κοντινή Ζήρεια!

Παρνασσός
Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονήτικα έλατα με σπάνια φυσική ομορφιά. Στο βουνό αυτό λειτουργούν από το Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού, τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χιονοδρομικά της χώρας. Στα συν του ασφαλώς οι μόλις δύο ώρες που το χωρίζουν από την Αθήνα και οι 23 πίστες συνολικού μήκους 34 χλμ. για όλα τα επίπεδα.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσου΄

Ο Παρνασσός, ένα από τα πιο δημοφιλή βουνά για σκι.
Η συνέχεια εννοείται πως δίνεται στο πολύβουο κεντρικό στενό της Αράχωβας, όπου δεν λείπουν οι νέες αφίξεις ή εναλλακτικά στις πλατείες της Αγόριανης και της Αμφίκλειας για όσους αναζητούν λίγη ησυχία.

Χιονοδρομικό κέντρο  Παρνασσού

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Info: Ημερήσιες κάρτες χιονοδρομίας: 30€ (υψηλή περίοδος, Σαββατοκύριακα και αργίες), 20€ (χαμηλή περίοδος). Εκπτωτικό: 15€. Επισκέπτες: 15€(υψηλή περίοδος, Σαββατοκύριακα και αργίες), 10€(χαμηλή περίοδος)

Μαίναλο
Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές κάθε χρόνο για εκδρομή σε χιονοδρομικό είναι το Μαίναλο στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1.600 μ. Μπορεί να μην έχει μεγάλες σε έκταση πίστες, όμως έχει επιλογές σε δύσκολες πίστες, ειδικό πάρκο για snowmobile και πίστα για snowtubes. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το baby lift και την baby πίστα του, κάνουν το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου κατάλληλο για έμπειρους χιονοδρόμους, αρχάριους αλλά και οικογένειες.Χιονοδρομικό κέντρο Μαίναλο

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο όρος Μαίναλο στην Αρκαδία.
Η γύρω περιοχή προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες και εκδρομές: από το επισκέψιμο σπήλαιο Κάψια, τα παραδοσιακά Λαγκάδια και το ζωντανό Λεβίδι μέχρι την μαγευτική Στεμνίτσα και την Δημητσάνα. Για τους φυσιολάτρες, υπάρχει ο ποταμός Λούσιος και το μονοπάτι «Menalon Trail» που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση.

Χιονοδρομικό κέντρο  Μαίναλο

Χιονισμένα δέντρα στο Μαίναλο.
Info: Ημερήσιο εισιτήριο: 14€ (Σαββατοκύριακα & αργίες), 10€ ευρώ (καθημερινές). Εκπτωτικό: 11€ & 8€ αντίστοιχα….

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply