Οι 6+1 πιο εντυπωσιακοί σταθμοί μετρό στον κόσμο! (εικόνες)

0

Στο άκουσμα της λέξης μετρό σπάνια πηγαίνει το μυαλό στην Τέχνη. Ταξιδεύοντας όμως στους παρακάτω σταθμούς μετρό θα διαπιστώσει κανείς ότι η Τέχνη είναι παρούσα παντού.

Εξαιρετικός σχεδιασμός, μοναδική αρχιτεκτονική. Φαίνεται πως η ομορφιά μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου…

Via Toledo, Ιταλία

Αυτός ο εκπληκτικός σταθμός άνοιξε το 2012. Ήταν ο 16ος σταθμός που προστέθηκε στη γραμμή του μετρό 1 και βρίσκεται σε μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές συνοικίες της Νάπολης.

Σχεδιασμένο από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Oscar Tusquets Blanca, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στο design είναι ο θεατρικός τρόπος κατασκευής της σκάλας. Ασφαλώς, δεν περνούν απαρατήρητοι και οι LED φωτισμοί, που κινούνται σε μπλε, μοβ και γαλάζιους τόνους και δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στον χώρο.

Kiyevskaya, Μόσχα, Ρωσία

Όταν πρωτοάνοιξε, στις 15 Μαΐου 1935, το μετρό της Μόσχας ήταν ένας υπόγειος κομμουνιστικός παράδεισος: εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, μάρμαρα, περίτεχνα μωσαϊκά και ηρωικά αγάλματα δημιουργούσαν έναν χώρο αφθονίας και ευμάρειας προσβάσιμο στους εργαζόμενους της πόλης.

 

Ο Στάλιν διέταξε να κατασκευαστούν σταθμοί μετρό ως «παλάτια για τον λαό». Ο όμορφος αυτός λευκός μαρμάρινος σταθμός Kiyevskaya άνοιξε το 1952 και έκτοτε φιλοξενεί ιστορικά έργα τέχνης, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά που απεικονίζουν την ουκρανική ζωή κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης και του Εμφυλίου Πολέμου. Ο φωτισμός ωστόσο είχε σχεδιαστεί με σκοπό περισσότερο τη δημιουργία ατμόσφαιρας παρά με κριτήριο τη λειτουργικότητά του.

Rådhuset, Στοκχόλμη, Σουηδία

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply