Το προφίλ του κακού διευθυντή!

0

Ενα «αφεντικό» προκαλεί φόβο, ένας ηγέτης εμπιστοσύνη. Ένα «αφεντικό» κατηγορεί, ένας ηγέτης καλύπτει τα λάθη. Ενα «αφεντικό» τα ξέρει όλα, ένας ηγέτης κάνει ερωτήσεις. Ενα «αφεντικό» κάνει τη δουλειά αγγαρεία, ένας ηγέτης διασκέδαση. Ενα «αφεντικό» νοιάζεται για τον εαυτό του, ο ηγέτης για την ομάδα»: με αυτά τα λόγια ο Αμερικανός συγγραφέας, Anthony Robbins, δίνει έναν περιεκτικό ορισμό για τον «leader».

Τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεσαι καθημερινά και σου δίνει κατευθύνσεις στο χώρο εργασίας σου.

Ποιο είναι το προφίλ του δικού σου manager; Eίναι διαλλακτικός; Συγκεντρωτικός; Ακούει προσεκτικά τους συνεργάτες του ή κάνει πάντα τον δικό του;

Κανείς δεν γεννιέται ικανός manager: οι δεξιότητές του είναι κράμα γνώσεων, πείρας και χαρακτήρα (ο τελευταίος είναι καθοριστικής σημασίας για το προφίλ του).

Το να είσαι συνεργάσιμος, ειλικρινής, ευθύς, συζητήσιμος και οργανωτικός δεν έχει να κάνει με την πανεπιστημιακή κατάρτιση.

Έχει να κάνει με την προσωπικότητα και το πώς έχει δουλευτεί μέσα στα χρόνια εργασίας.

Σε άρθρο του Forbes, διαβάσαμε όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ ενός κακού manager: αυτού που κάνει το περιβάλλον εργασίας αρνητικό (εως δυσάρεστο), που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχει ιδέα από management και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο κατέχει την θέση που κατέχει…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply