ΚΟΣΜΟΣ

Νέες ταυτότητες: Εγχρωμες με ηλεκτρονική υπογραφή και λέιζερ!

today04/02/2020 9

Φόντο
share close

Τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες τονίζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού του 2019.

«Πολύ περισσότερο από ταυτότητες θα είναι κάρτες του πολίτη, με ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση γίνεται πραγματικότητα, η ταλαιπωρία μειώνεται, το ίδιο το δημόσιο, εξοικονομά σε χρόνο και χρήμα, από τη μείωση της γραφειοκρατίας, περίπου 1 δις για να το επενδύσει πιο παραγωγικά» αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, το Υπουργείο αναφέρει ότι ο σχετικός διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ακυρώθηκε γιατί δεν περιελάμβανε ρητά, από την αρχή την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ το 2019;
Γιατί δεν περιελάμβανε ρητά, από την αρχή την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Άρα δεν μείωνε την γραφειοκρατία, δεν ελαχιστοποιούσε την ταλαιπωρία. Η ηλεκτρονική υπογραφή, η κάρτα του πολίτη είναι αναπτυξιακό μέτρο. Από 0.5% έως 0.7% του ΑΕΠ υπολογίζεται η εθνική ωφέλεια. Γιατί να μην το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται;

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/nees-taytotites-eghromes-me-ilektroniki-ypografi-kai-leizer

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it