10 λάθη που κάνεις και μικραίνουν τα Σ/Κ σου!

0

της Ηρώς Κουνάδη

Σας συμβαίνει κι εσάς, να ξυπνάτε Δευτέρα πρωί και να ‘ναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από την Παρασκευή που φύγατε από τη δουλειά; Όχι, δεν είναι (μόνο) επειδή όταν περνάς καλά ο χρόνος τρέχει. Είναι και ότι οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε εντελώς λάθος διαχείριση του –περιορισμένου, είναι η αλήθεια– πολυτιμότερου 48ωρου της εβδομάδας. Και κάπως έτσι, καταλήγουν «τα weekends μας μικρά κι ατέλειωτες οι εβδομάδες», για να παραφράσουμε το γνωστό άσμα. Μην στεναχωριέστε, όμως. Αρκεί να αναγνωρίσετε τα λάθη σας, και θα έχετε κάνει ένα μικρό βήμα προς την διάσωση του Σαββατοκύριακου.

Δεν κάνετε τίποτα την Παρασκευή το βράδυ

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά την στιγμή που φεύγετε από τη δουλειά. Δεν λέμε ότι πρέπει σώνει και καλά να πάτε για ξέφρενο clubbing αν είστε πτώμα από την κούραση. Ένα σινεμά, ένα φαγητό έξω, ακόμα και μια βραδιά με την παρέα στο σπίτι είναι μια χαρά τρόποι να προσθέσετε ώρες στο Σαββατοκύριακό σας –και ωραίες αναμνήσεις στο δευτεριάτικο ξύπνημά σας.

Πίνετε περισσότερο απ’ όσο αντέχετε

Ναι, δε λέμε, ωραία ήταν που «τα σπάσατε» το Σάββατο το βράδυ, αλλά αν είναι να περάσετε όλη την Κυριακή στο κρεβάτι με hangover, μήπως να προσποιηθείτε ότι πάτε τουαλέτα την ώρα που οι υπόλοιποι θα τσουγκρίζουν τον 7ο γύρο υποβρύχια;

Στριμώχνετε τα πάντα στο Σαββατοκύριακο

Όλη την εβδομάδα δουλεύετε, οπότε όλες οι «εξωσχολικές» δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο, σωστά; Λάθος. Αν περνάτε κάθε εβδομάδα πέντε βαρετές μέρες μπροστά από το τρίπτυχο γραφείο-τηλεόραση-υπολογιστής, λογικό είναι το Σαββατοκύριακο να μην σας φτάνει για να κάνετε όλα τα ωραία πράγματα που θέλετε να κάνετε. Χωρίς να θέλουμε να σας σοκάρουμε, η Δευτέρα, η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη, εκτός από πρωινά και μεσημέρια, έχουν και βράδια. Εκμεταλλευτείτε τα, για να κάνετε κάτι ωραίο μέσα στην εβδομάδα, και να μην φτάσετε με απωθημένα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν «αποσυνδέεστε» από τη δουλειά

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις των εισερχόμενων e-mail στο κινητό, αντισταθείτε στον πειρασμό να τσεκάρετε/ ενημερώσετε τις σελίδες της δουλειάς στα social media, και μην πάρετε τίποτα μαζί σας από την δουλειά φεύγοντας την Παρασκευή. Αλλιώς, είναι λογικό να αισθάνεστε την Δευτέρα το πρωί σαν να μην φύγατε ποτέ.

Παρακοιμάστε

Φυσικά και θα κοιμηθείτε παραπάνω από το κανονικό το Σάββατο και την Κυριακή –γι’ αυτό υπάρχουν τα Σαββατοκύριακα. Αν, όμως, ξυπνάτε πάντα μετά την δύση του ηλίου, δεν είναι να αναρωτιέστε πού πήγε το Σαββατοκύριακό σας.

Πηγαίνετε συνέχεια στα ίδια μέρη

Δεν λέμε ότι είναι κακό να έχετε το στέκι σας με την παρέα, στο οποίο μαζεύεστε κάθε Σαββατοκύριακο σαν άλλα Φιλαράκια. Είναι, όμως, καλή ιδέα να προσθέσετε στη συνταγή της επιτυχίας ένα-δυο φρέσκα συστατικά –να πάτε, ας πούμε, και για ένα brunch την Κυριακή, ή σε μια συναυλία το βράδυ του Σαββάτου– γιατί η ρουτίνα, όσο ασφαλής και cozy και αν είναι, κάνει τις μέρες μας να μοιάζουν μικρές. Απόδειξη γι’ αυτό είναι πως τα πρώτα 20 χρόνια της ανθρώπινης ζωής μοιάζουν με αιώνες, και τα τελευταία 20 με ώρες –ακριβώς επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να κάνουν πρωτόγνωρα πράγματα όσο μεγαλώνουν.

Δεν κάνετε σχέδια

Καλός ο αυθορμητισμός, και σίγουρα ενδιαφέρουσα η προοπτική να μην ξέρεις πού θα σε βρει η νύχτα, αλλά αν είναι να καταλήξετε τα Μεσάνυχτα του Σαββάτου να χαζεύετε ένα τηλέφωνο που δεν χτύπησε ποτέ, καλύτερα να βάλετε λίγο πρόγραμμα στα Σαββατοκύριακά σας, και να προτείνετε στην παρέα να κάνετε κάτι, ήδη από την Πέμπτη.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ; in2life.grShare.

Leave A Reply