play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Εκατοντάδες άνθρωποι, σχεδόν 480, φέρονται να έχουν πεθάνει στο Ιράν από κατανάλωση τοξικής μεθανόλης μετά από φήμες ότι «μπορεί να θεραπεύσει το νέο κορωνοϊό», ενώ πάνω από χίλια άτομα έχουν ήδη δηλητηριαστεί.
Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν των 80 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα θύματα έχουν ξεπεράσει τις 2.500 απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο οι πολίτες προμηθεύονται από λαθρεμπόρους. Φήμες για «γιατροσόφια» κατά του φονικού κορωνοϊού έχουν διαδοθεί μέσω των social media στο Ιράν, όπου πολλοί αντιμετωπίζουν με καχυποψία την κυβέρνηση, καθώς υποβάθμιζε επί μέρες την πραγματική έκταση της επιδημίας, προτού σαρώσει τη χώρα και προκαλέσει τρομερές απώλειες. Όλα ξεκίνησαν από μια φήμη ότι ένας Βρετανός δάσκαλος και κάποια άλλα άτομα θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό πίνοντας ουίσκι με μέλι βάσει μιας ιστορίας που εμφανίστηκε σε ταμπλόιντ τον περασμένο μήνα. Σε συνδυασμό με κάποιες ειδήσεις για τη χρήση αντισηπτικών με βάση τη μεθανόλη, κάποιοι πίστεψαν εσφαλμένα ότι πίνοντας καθαρό αλκοόλ θα σκότωναν τον κορωνοϊό στους οργανισμούς τους.
Ο δρ Κνουτ Έρικ Χόβντα, κλινικός τοξικολόγος στο Όσλο, που μελετά τη δηλητηρίαση από τη μεθανόλη, φοβάται ότι η επιδημία των θανάτων από μεθανόλη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να είναι πολύ χειρότερη απ’ ό,τι έχει αναφερθεί. «Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και κόσμος πεθαίνει και νομίζω ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει στον πραγματικό βαθμό ότι υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι. Αν συνεχίσουν να πίνουν μεθανόλη θα υπάρξουν πολλές περισσότερες δηλητηριάσεις», τόνισε.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
εκατοντάδες ηπιαν θεραπεία Ιράν κορονοιο μεθανόλη νεκροί
|
|---|
|
|

DRACULA TAME IMPALA
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ
I JUST MIGHT BRUNO MARS
ΕΙΠΕΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΕΡΡΗΣ
THE FATE OF OPHELIA TAYLOR SWIFT
ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
7
play_arrowJEINA
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
BAD DREAMS TEDDY SWIMS
10
play_arrowΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS