ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook!

today30/03/2020 5

Φόντο
share close

Σπείρες μέσω των Social Media ψαρεύουν ανυποψίαστους καταναλωτές με στόχο να εισπράξουν προκαταβολές. Το Newsauto.gr σας συμβουλεύει πως θα τους αποφύγετε.

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να έχει τεθεί σε ισχύ και το Διαδίκτυο να καταγράφει τεράστια άνοδο λόγω του κορωνοϊού κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχασαν την ευκαιρία να εξαπατήσουν ανυποψίαστους καταναλωτές μέσω αγγελιών στα Social Media, με έμφαση κυρίως στο Facebook.

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει τη δράση τους και δημοσιεύει πως με απλά βήματα θα διαπιστώσετε αν ο πωλητής είναι απατεώνας και δεν έχει στην κατοχή του κάποιο αυτοκίνητο και το μόνο που θέλει είναι να εισπράξει την προκαταβολή σας ώστε να «δεσμεύσετε» το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr αποδείχθηκε πως μετά τις ιστοσελίδες με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κάποιοι επιτήδειοι έχουν βρει λαμπρό πεδίο δράσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου και αναρτούν τις αγγελίες πώλησης των οχημάτων τους σε άκρως δελεαστικές τιμές!

Προσοχή όμως οι περισσότερες από αυτές τις άκρως δελεαστικές αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων είναι ψεύτικες και τα προφίλ που τις αναρτούν έχουν δημιουργηθεί στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης μόλις λίγες ώρες πριν την ανάρτηση της αγγελίας και βέβαια χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη οι εταιρείες που έχουν δημιουργήσει και διαχειρίζονται τα Social Media.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώσαμε οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ονόματα γνωστών εμποριών αυτοκινήτων από μεγαλουπόλεις σε όλη την Επικράτεια ενώ παράλληλα τα προφίλ των χρηστών που δημιουργούν πολλές φορές ανήκουν στο ασθενές φύλο.

Πάντως θα πρέπει να σας επισημάνουμε πως αυτοκίνητα προς πώληση δεν υπάρχουν και το μόνο που θέλουν οι επιτήδειοι είναι να εισπράξουν τις προκαταβολές που αντλούν από τα ανυποψίαστα θύματα τα οποία «ψαρεύουν» από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ανυποψίαστος καταναλωτής ο οποίος παραλίγο να καταθέσει και εκείνος την προκαταβολή για κάποιο αυτοκίνητο οι επιτήδειοι μόλις αντιληφθούν ότι τους έχει καταλάβει κάποιο θύμα δεν διστάζουν μέχρι και να του στείλουν απειλητικά μηνύματα αναφέρει αποκλειστικά στο Newsauto.gr ότι:

«Είχα αποφασίσει να πουλήσω το αυτοκίνητό μου το οποίο ήταν ένα DS3 το οποίο και έδινα έναντι 7.500 ευρώ και αναζητούσα ένα Peugeot 508 μοντέλο του 2014 για να καλύψω τις ανάγκες της οικογένειάς μου. Έτσι λοιπόν το έβαλα αγγελία τόσο σε ιστοσελίδες με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με την επισήμανση ότι το ανταλλάσσω με ένα Peugeot 508 του 2014. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι είχε καταστήματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Βέροια και μου είπε ότι τον ενδιέφερε το αυτοκίνητό μου και είχε κάποιο Peugeot 508 από το Βέλγιο που κάλυπτε τις προδιαγραφές που όριζα. Ο επιτήδειος έμπορος απαιτούσε προκαταβολή 1.500 ευρώ και το DS3 για να προχωρήσει τις διαδικασίες και για να με δελεάσει περαιτέρω που έστειλε και αμέσως φωτογραφίες του αυτοκινήτου.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsauto.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it