NEWSFEED

Εθνικη Λυρική Σκηνή | Το πρόγραμμα μεταδόσεων 6 μοναδικών παραστάσεων!

today21/04/2020

Φόντο
share close

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μεταδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Από 22 έως 30 Απριλίου θα μεταδοθούν Η βασίλισσα των ξωτικών, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, Ο μικάδος, η Σατανερί, Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς στο www.nationalopera.gr καθώς και ο Ναμπούκκο στην ΕΡΤ2.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα μεταδόσεων παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από την τηλεόραση της ΕΡΤ2 και μέσω του διαδικτύου. Συνολικά τις τέσσερις πρώτες μεταδόσεις της ΕΛΣ (Κάρμεν, Ρεσιτάλ Δημήτρη Πλατανιά, Λίμνη των κύκνων και Νυχτερίδα) παρακολούθησαν πάνω από 350.000 θεατές μέσα από το www.nationalopera.gr, το κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube, τη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook και στην ΕΡΤ2 και το WEBTV της ΕΡΤ.
Το πρόγραμμα των μεταδόσεων συνεχίζεται έως τις 30 Απριλίου με τις ακόλουθες παραγωγές:

Τετάρτη 22/4 > 20.00: Η βασίλισσα των ξωτικών στο nationalopera.gr
Παρασκευή 24/4 > 20.00: Το αηδόνι του αυτοκράτορα στο nationalopera.gr
Σάββατο 25/4 > 23.00: Ναμπούκκο στην ΕΡΤ2, το WEBTV της ΕΡΤ & το nationalopera.gr
Κυριακή 26/4 > 20.00: Ο μικάδος στο nationalopera.gr
Τρίτη 28/4 > 20.00: Σατανερί στο nationalopera.gr
Πέμπτη 30/4 > 20.00: Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς στο nationalopera.gr
Αναλυτικά:

Μπαρόκ όπερα
Η βασίλισσα των ξωτικών – Χένρυ Πέρσελ
Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 στις 20.00 (και για 30 ώρες διαθέσιμο) στο www.nationalopera.gr & στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube: https://www.youtube.com/user/elsnationalopera
Μουσική διεύθυνση Μάρκελλος Χρυσικόπουλος / Σκηνοθεσία Γιάννης Σκουρλέτης / bijoux de kant / Με τη συμμετοχή του Συνόλου Παλαιάς Μουσικής Latinitas Nostra, της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και Μονωδών της ΕΛΣ
Μαγνητοσκοπήθηκε στις 12 Μαΐου 2018 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.
Η αριστουργηματική όπερα Η βασίλισσα των ξωτικών του Πέρσελ απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια από κοινό και κριτικούς σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Στην παράσταση η δράση μεταφέρεται στα δάση της Αρκαδίας, ενώ πρωταγωνιστές είναι δύο ερωτευμένοι νέοι, η Δάφνη και ο Απόλλωνας. Μαζί θα χαθούν μια νύχτα στο δάσος, όπου θα παρασυρθούν σε μυστηριακές τελετουργίες, προκειμένου τελικά να οδηγηθούν σε μεγαλειώδη ένωση. Ο Γιάννης Σκουρλέτης και η ομάδα bijoux de kant δημιούργησαν ένα μαγευτικό εικαστικό σύμπαν με παλαιούς ήχους και νέα ενδύματα που μεταφέρει το κοινό στην Αρκαδία των ανεκπλήρωτων επιθυμιών.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. Στην παράσταση εμφανίζονται γυμνά σώματα…..

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it