NEWSFEED

ΟΑΕΔ | Πότε ανοίγει οι πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ;

today21/04/2020 4

Φόντο
share close

«Πράσινο φως» δόθηκε για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνιους ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ δικαιούνται όλοι οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου του 2019 και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι και σήμερα. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έπειτα από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να επιβεβαιώσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και έτσι να λάβουν μέσω τραπέζης το έκτακτο βοήθημα των 400 ευρών.

Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει στο site του ΟΑΕΔ σχετικό banner για την υποβολή της αίτησης.

Περίπου 155.000 δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση – επίδομα 400 ευρώ.

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν είναι τα εξής:

το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,

ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),

ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it