NEWSFEED

Το σχέδιο για τον τουρισμό | Χωρίς καραντίνα και μάσκα θα έρχονται οι τουρίστες

today21/05/2020 2

Φόντο
share close

Η επανεκκίνηση του τουρισμού ξεκινά με το σχέδιο Restart Tourism, όπως ονομάστηκε από το αρμόδιο υπουργείο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, είναι ένα σχέδιο «σαφές και σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Restart στον τουρισμό σε δύο μέτωπα
Ο τομέας του τουρισμού, που θα δώσει μια μικρή ανάσα στην οικονομία μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, θα επανεκκινήσει σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων για επισκέπτες από το εξωτερικό.
Από το υπουργείο έχει ήδη τονιστεί πως θα στηριχθεί ο καταδυτικός τουρισμός και το γιότινγκ, που ξεκινά στις 25 του μηνός. Μία εβδομάδα μετά, την 1η Ιουνίου, ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, καθώς και τα κάμπινγκ/κατασκηνώσεις. Τα εποχικά ξενοδοχεία θα ανοίξουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, πράγμα που σημαίνει πως θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες από το εξωτερικό όταν θα ανοίξουν τα σύνορα.
Από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά μόνο για χώρες με καλά επιδημιολογικά κριτήρια, ενώ από την 1η Ιουλίου θα γίνονται ελεύθερα οι πτήσεις του εξωτερικού και στα άλλα αεροδρόμια της χώρας. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχολιάστηκαν μάλιστα ιδιαίτερα θετικά από τα ΜΜΕ της Ευρώπης, που πανηγυρίζουν για την απόφαση της Ελλάδας να κάνει αυτό το restart στον τουρισμό.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it