Μπήκε ο Ιούνιος με 23 δραστηριότητες σε καραντίνα!

0

Οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα σταδιακά αίρονται, ωστόσο δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα να εκτιμήσει πόσες επιχειρήσεις και καταστήματα θα μπορέσουν τελικά να σταθούν στα πόδια τους.

Ο Ιούνιος μπήκε, οι επιχειρήσεις σε τουρισμό κι εστίαση προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ αλλά με στοιχεία που σε πρώτη φάση δείχνουν «μούδιασμα» των καταναλωτών- όπως λένε οι εκπρόσωποι των κλάδων, ένα Σαββατοκύριακο δεν σώζει την κατάσταση- ενώ άλλες 23 δραστηριότητες περιμένουν να «απελευθερωθούν».

Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές
Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, οι δραστηριότητες που μένουν στον «πάγο» και αυτήν την εβδομάδα, είναι οι εξής:

1. Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).

2. Χώροι κατασκήνωσης, που φιλοξενούν παιδιά (ΚΑΔ 5530).

3. Υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχείο ύπνου, εκτός εάν το εστιατόριο διαθέτει ανεξάρτητη για το κοινό είσοδο και λειτουργεί σε υπαίθριο ή ημιυπαίθριο χώρο, καθώς και εξαιρουμένων των υπηρεσιών delivery και take away (ΚΑΔ 56.10.11.02).

4. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο (ΚΑΔ 56.10.19.04), υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο γηπέδου (ΚΑΔ 56.10.19.05), καθώς και υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου (ΚΑΔ 56.10.19.06), εξαιρουμένων των κυλικείων των ευρισκόμενων εντός των θερινών κινηματογράφων.

5. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όχι από κινητές καντίνες (ΚΑΔ 56.10.19.09).

6. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ 56.29.20.04).

7. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56.29.20.05)…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/23-drasiriotites-epiheiriseis-paramenoyn-kleistesShare.

Leave A Reply