Θετική στον κορωνοϊό έγκυος στο Κιλκίς!

0

Θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε έγκυος που διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς, όπου και έχει σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με το voria.gr, μετά τον εντοπισμό της θετικής γυναίκα στον κορωνοϊό τέθηκε σε καραντίνα η δομή που φιλοξενούνται 1.550 άτομα, από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία. Επίσης, έκλεισαν έξι σχολεία στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα, ενώ ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει πάρει δείγμα για τεστ σε 500 άτομα.Τα τεστ θα γίνουν στο 30% του πληθυσμού της δομής, με σκοπό να ελεγχθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού.

Να σημειωθεί ότι συναγερμός έχει σημάνει και στην Ξάνθη μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ εντοπίστηκε στο Βόλο και μια ακόμη εγκυμονούσα θετική στον ιό.

Σε συναγερμό ο δήμος Παιονίας μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού
O δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης δήλωσε στο voria.gr: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους»…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/thetiki-ston-koronoio-egkyos-sto-kilkisShare.

Leave A Reply