31χρονη Βρετανίδα έχασε τη φωνή της ξαφνικά! (βίντεο)

0

Μια γυναίκα που δεν μπορούσε να μιλήσει για δύο μήνες λόγω ενός μυστηρίου εγκεφαλικού τραυματισμού, έχει ξανακερδίσει πίσω τη φωνή της, μόνο που τώρα μπορεί να μιλήσει με τέσσερις διαφορετικές προφορές.

Ο λόγος για την 31χρονη Έμιλι Έγκαν, η οποία έχασε τη φωνή της φέτος τον Ιανουάριο, αφήνοντας τους γιατρούς μπερδεμένους, αφού αμέτρητες εξετάσεις απέτυχαν να εξηγήσουν το γιατί, ή να επισημάνουν μια γνωστή κατάσταση. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, η Έμιλι άρχισε τελικά να μιλά ξανά, αλλά η φωνή της δεν έμοιαζε με την προφορά από το Έσεξ που είχε πριν.

Τώρα, η νεαρή γυναίκα μιλάει κυρίως με μια πολωνική προφορά – ακόμη και σε «σπασμένα αγγλικά» κατά καιρούς – αλλά η προφορά της μπορεί ξαφνικά να αλλάξει και να ακούγεται γαλλική και ιταλική. Εάν αισθανθεί πολύ άγχος, η προφορά της γίνεται ρωσική και όταν εξαντληθεί, η Έμιλι μπορεί να χάσει την ικανότητα να μιλήσει εντελώς.

«Όλη αυτή η εμπειρία είναι εξαντλητική και εντυπωσιακή», είπε η Έμιλι. «Δεν έχει αλλάξει μόνο η προφορά μου – δεν μιλάω ούτε σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και δεν μπορώ να φτιάξω προτάσεις όπως στο παρελθόν. Γράφω διαφορετικά τώρα, ολόκληρο το λεξιλόγιό μου έχει αλλάξει και τα Αγγλικά μου έχουν χειροτερέψει, παρά το γεγονός ότι ζω όλη μου τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

«Ο μπαμπάς μου είπε ότι δεν μου ακούγομαι σαν εμένα πια, γιατί ποτέ δεν θα διατύπωνα τα πράγματα όπως τώρα. Έχω βιώσει ακόμη και κακοποίηση από αγνώστους που πιστεύουν ότι είμαι ξένη. Μια φορά ένας άνδρας άρχισε να μου φωνάζει στο σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι ξένοι σαν κι εμένα είναι ο λόγος που έχουμε κορωνοϊό. Έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή μου».

Μετά από μήνες σύγχυσης, η Έμιλι τελικά διαγνώστηκε με σύνδρομο ξένης προφοράς – μια σπάνια διαταραχή ομιλίας που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη.

Οι γιατροί αρχικά υποπτεύονταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά αυτό τελικά αποκλείστηκε και πιστεύουν ότι η διαταραχή της ομιλίας της προκλήθηκε από εγκεφαλική βλάβη. Δεν γνωρίζουν όμως ακόμη τι την προκάλεσε.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια της Εμιλι με τη φωνή της
Όλα ξεκίνησαν, αφού η Έμιλι άρχισε να υποφέρει από πονοκεφάλους για δύο εβδομάδες πριν η φωνή της ξαφνικά βαθύνει, ενώ εργαζόταν στο Μπόρνμουθ τον Ιανουάριο νωρίτερα αυτό το έτος.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply