Διακοσμείς το σπίτι για πρώτη φορά με τον σύντροφό σου;

0

Βρήκατε το σπίτι που επιθυμούσατε, την φωλίτσα σας. Εκεί θα μοιραστείτε στιγμές μαζί χωρίς κανέναν άλλο, εκεί θα υποδέχεστε τους φίλους σας, θα ζείτε την καθημερινότητά σας.

Όμως, (ευτυχώς!) ο καθένας έχει το δικό του, προσωπικό γούστο. Και εννοείται ότι ο χώρος που θα ζήσετε θα έχει στοιχεία και από τους δύο. Τι γίνεται όμως όταν στο έναν αρέσει κάτι που στον άλλον δεν αρέσει; Είναι απολύτως φυσιολογικό. Το θέμα όμως είναι να συγκατοικήσετε… πριν σκοτωθείτε επειδή ο ένας θέλει να επιβάλλει την γνώμη του στον άλλο. Υπάρχουν χρυσοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε όποιο κι αν είναι το budget σας.

1) Συγκατοικήστε χωρίς να έχετε ακόμα πλήρως διακοσμήσει το σπίτι.

 Ετσι θα καταλάβατε τις ανάγκες σας και το ιδανικό είναι να είναι κοινές. Όταν το σπίτι είναι πλήρως εξοπλισμένο, βιαστικά διακοσμημένο επειδή βιάζεστε να συγκατοικήσετε τότε το πιθανότερο είναι να βγουν προβληματάκια στην πορεία. Μην βιάζεστε να το παραγεμίσετε από πράγματα. Νιώστε τις ανάγκες σας.

Πηγή φωτογραφίας: mydomaine.com

2) Ξεκαθαρίστε από την αρχή πώς φαντάζεστε την διακόσμηση του κάθε δωματίου:

Στην αρχή για να μην απογοητεύσουμε τον άλλο, κάνουμε υποχωρήσεις. Δεν εκφράζουμε το προσωπικό μας γούστο και εύκολα λίγο μετά γίνονται παρεξηγήσεις. Μην διστάσετε να εκφράσετε ανοιχτά την γνώμη σας.

Πηγή φωτογραφίας: goodhousekeeping.com

3) Ξεκαθαρίστε αυτά που δεν διαπραγματεύεστε:

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία ίσως να μην θέλετε να κάνετε να κάνετε υποχωρήσεις. Κάντε μια λίστα και οι δύο με αυτά που θέλετε στο σπίτι οπωσδήποτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε όρια. Αν πχ ο σύντροφός σας θέλει να παίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι (ναι είναι πολύ σύνηθες αυτό στους άνδρες πια) και δεν θέλετε αυτό να γίνεται στο σαλόνι, διαμορφώστε έναν κατάλληλο χώρο ειδικά γι’αυτό… Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

 Share.

Leave A Reply