Έπιπλα τραπεζαρίας κουζίνας: Είναι τα τραπέζια κουζίνας ξεπερασμένα;

0


Τα τραπέζια κουζίνας είναι ξεπερασμένα στα σύγχρονα σπίτια; Χρησιμοποιούνται ακόμη έπιπλα τραπεζαρίας στην κουζίνα; Υπάρχουν δύο λόγοι για να θέσει κανείς αυτήν την ερώτηση: η αυξανόμενη δημοτικότητα των νησίδων που χρησιμοποιείται ως τραπέζι φαγητού σε μεγαλύτερες κουζίνες και η τάση που θέλει την δημιουργία ενιαίων χώρων σε μικρότερα και ακόμη και μεσαίου μεγέθους σπίτια.

Τραπέζια κουζίνας

Τα παλαιότερα χρόνια, ήταν συνηθισμένο τα περισσότερα γεύματα να τρώγονται στην κουζίνα. Ακόμα κι αν μια οικογένεια είχε ξεχωριστή τραπεζαρία, αυτή χρησιμοποιούνταν σε  επίσημες περιστάσεις, ενώ τα καθημερινά οικογενειακά γεύματα πραγματοποιούνταν  στο τραπέζι της κουζίνας. Το τραπέζι φαγητού ήταν υψηλότερης ποιότητας, λόγω του ότι το τραπέζι αυτό χρησιμοποιούνταν σε καθημερινή βάση.
Τα τραπέζια κουζίνας διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα στυλ, μεγεθών και υλικών κατασκευής, και κάποια από αυτά είναι ακόμη και σήμερα διαθέσιμα.

Νησίδες κουζίνας

Στη σύγχρονη εποχή με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής να μας κατακλύζουν, ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι κάθονται ως οικογένεια σε ένα επίσημο πρωινό. Συχνά τρώνε μεμονωμένα και η ανάγκη για τραπέζι οικογενειακού μεγέθους μειώνεται. Τα μπαρ πρωινού έχουν γίνει πιο συνηθισμένα, όπου οι άνθρωποι κάθονται σε ψηλά καθίσματα ή σκαμπό ή σε μια νησίδα κουζίνας.  Δεν είναι τυχαία η φράση ‘’στο πόδι’’. Ο μοντέρνος σχεδιασμός αυτών των σύγχρονων επίπλων χαρίζει μια πολύ όμορφη αισθητική στον χώρο, ωστόσο δίνει την αίσθηση του γρήγορου και βιαστικού, καθώς δεν είναι τα γνωστά αναπαυτικά τραπεζοκαθίσματα που μπορεί κάποιος να απολαύσει το φαγητό του με αργούς ρυθμούς.

Οι νησίδες είναι σχεδιασμένες να βρίσκονται στο κέντρο της επιφάνειας του δαπέδου της κουζίνας, προσφέροντας πρόσβαση και στις τέσσερις πλευρές. Μερικές φορές υπάρχει εσοχή για να δώσει περισσότερο χώρο στα πόδια, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει μια νησίδα κουζίνας. Αυτό μπορεί να παρέχεται με τη μορφή ντουλαπιών, συρταριών, ραφιών κρασιού, μαχαιροπίρουνα, και ούτω καθεξής. Μερικά διαθέτουν νεροχύτη και βρύση, ενώ άλλα έχουν επιφάνεια κοπής στην κορυφή – ή μερικές φορές και τα δύο.

Σχεδιασμός ενιαίου χώρου

Στον σχεδιασμό ενιαίου χώρου, η κουζίνα μοιράζεται συχνά  χώρο με τους κύριους χώρους του καθιστικού ή της τραπεζαρίας – ή ακόμα και με τους δύο σε μερικές περιπτώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συχνά θα βρείτε ένα μπαρ πρωινού ενσωματωμένο στη νησίδα της κουζίνας και ένα πιο επίσημο τραπέζι φαγητού στο κύριο σαλόνι.

Εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται έπιπλα τραπεζαρίας κουζίνας;

Τα έπιπλα τραπεζαρίας στην κουζίνα συνεχίζουν να πωλούνται και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, παρά τις σύγχρονες τάσεις.
Το παραδοσιακό τραπέζι της κουζίνας είναι βασικό έπιπλο σε μια κουζίνα, αν και δεν χρησιμοποιούνται πολλά σε σχέση με αυτά που υπήρχαν πριν από μερικές γενιές. Μικρότερες κουζίνες, σχεδιασμός ενιαίου χώρου και ένας πιο βιαστικός τρόπος ζωής έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση της νησίδας για πρωινό και τα καθημερινά γεύματα μιας οικογένειας.

Share.


Leave A Reply