Αυστηρότεροι έλεγχοι, για να μην μπούμε σε 2ο κύμα κορωνοϊού!

0


Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και στους ειδικούς.

Η αύξηση των κρουσμάτων που οφείλεται κυρίως στην άφιξη των τουριστών, αλλά και στη χαλάρωση εφαρμογής των μέτρων προστασίας, χτύπησαν καμπανάκι στην κυβέρνηση που χθες συνεδρίασε εκ νέου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το μήνυμα, προκειμένου να μπει η χώρα σε δεύτερη περιπέτεια, ήταν σαφές: Αυστηροποίηση των ελέγχων, χωρίς εκπτώσεις.

Πού θα δοθεί έμφαση, ενεργοποιούνται οι Δήμοι
Όπως τόνισε στην ευρεία σύσκεψη χθες, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, αλλά και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους, όπου έχουν παρατηρηθεί σημάδια χαλάρωσης. Μάλιστα, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων μπαίνουν και οι Δήμοι, από τους οποίους ο πρωθυπουργός ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή.

«Δεν μπορεί περιφέρειες και δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις περιφέρειες και στους δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-aystiroteroys-eleghoys-zita-o-mitsotakis

Share.


Leave A Reply