Γραμματόσημα με μουσακά και χταποδάκι! (εικόνες)

0

Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις… «σερβίρουν» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα φετινά γραμματόσημα της Ειδικής Σειράς EUROMED, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Πρόκειται για γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») – με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Η φετινή ειδική έκδοση EUROMED έχει ως θέμα την «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου» και μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, που ενώνει τις χώρες της Μεσογείου. Οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα με αγνά υλικά της Μεσογείου, που συναντάμε σε αφθονία στην ελληνική φύση και μαγειρεύονται σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Για την συμμετοχή τους στη EUROMED 2020 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «μαγειρεύουν» χορτόπιτα, χταπόδι, αρνάκι και μουσακά.

Τα γραμματόσημα όλων των χωρών συμμετέχουν σε online διαγωνισμό. Ακολουθήστε το link https://euromed-postal.org/Philately/Voting και ψηφίστε τις ελληνικές γεύσεις! Ο διαγωνισμός λήγει στις 13 Οκτωβρίου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορούν στις 20 Ιουλίου 2020 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 19 Ιουλίου 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

ΤΕΥΧΙΔΙΑ (5.000 τεμ. αριθμημένα) -Κάθε τευχίδιο έχει τα τέσσερα γραμματόσημα ενωμένα, με διάτρηση μόνο στην κάθετη διάσταση. Διατίθενται προς 6,40€ ανά τεμάχιο.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply