play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Πάντα υπάρχει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά δε τολμούσαμε να πιστέψουμε. Ότι ναι, οι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά – η μικρή σας αδελφή ξεσπά τα νεύρα της αλλά δε τη μαλώνουν όπως εσάς ή ο μεγαλύτερος αδελφός σας δέχεται όλα τα «μπράβο» και ας μη κάνει το παραμικρό, ενώ εσείς έχετε μια μεγάλη συλλογή από μετάλλια. Πολλά παιδιά αισθάνονται μειονεκτικά, ακόμα και αν οι γονείς επιμένουν ότι αγαπούν το ίδιο όλα τα παιδιά τους.
Αυτά θα μπορούσαν να είναι αερολογίες, σύμφωνα με έρευνα από την κοινωνιολόγο Katherine Conger, η αρχική πρόθεση της οποία ήταν η δημιουργίας μιας μελέτης για τη σχέση που μοιράζονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Εκείνη και η ερευνητική ομάδα της, ρώτησαν 384 ζεύγη αδελφών (το καθένα είχαν τέσσερα χρόνια διαφορά), πώς αισθάνθηκαν για το πώς τους αντιμετώπιζαν οι γονείς τους, αν αισθάνθηκαν κάποιο είδος διαφορετικής μεταχείρισης και αν είχαν προβλήματα αυτοεκτίμησης σε περίπτωση διαφορετικής μεταχείρισης.
Τα πρωτότοκα παιδιά, έτειναν να αισθάνονται ότι ήταν τα «αγαπημένα», ίσως γιατί για λίγο, ήταν τα μόνα παιδιά. Όταν γεννήθηκαν τα αδέλφια τους, το στάτους τους ως το μεγαλύτερο παιδί τα ώθησε να είναι τα παιδιά που θα είχαν καλύτερες επιδόσεις στα σπορ και στην εκπαίδευση. Όταν το μικρότερο παιδί έφτανε στην ηλικία του μεγαλύτερου, οι γονείς ήταν πιο υποψιασμένοι για το τι να περιμένουν και είχαν την τάση να είναι πιο αυστηροί.
Τα μικρότερα παιδιά, ως εκ τούτου, αισθάνονται διαφορετικά τη γονική προσοχή αναφέροντας την προκατάληψη υπέρ του πρωτότοκου, κάτι που επηρέασε την αυτοεκτίμησή τους. «Με εξέπληξε λίγο αυτό», ανέφερε η ίδια στο Quartz. Η ίδια τόνισε ότι αν και οι μανάδες και οι πατεράδες δεν παραδέχονται στα παιδιά τους ότι έχουν αδυναμία σε κάποιο από αυτά, το 70% των πατεράδων και το 74% των μανάδων, εξομολογήθηκαν στους ερευνητές ότι φέρθηκαν διαφορετικά και με προτίμηση σε ένα από τα παιδιά τους. Η Conger παρατήρησε, ότι ασχέτως αν κάποιο παιδί είναι το πρώτο, το δεύτερο ή το νεότερο, όλα έχουν την υποψία ότι αδικούνται από τους γονείς τους. «Όλοι αισθάνονται ότι ο αδελφός ή η αδελφή τους έχει καλύτερη μεταχείριση», εξηγεί.
Πηγή: newsbeast.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
|
|---|
|
|

play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS